Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Domaine des Thermes, Rocourt

Een oude boerderij uit de 18e eeuw is de basis voor een gloednieuw thermaal centrum in Luik. Alpha Wellness Sensations was er verantwoordelijk voor de uitgebreide en hedendaagse invulling van de wellnessfaciliteiten.

Op een steenworp van het historische hart van Luik bevindt zich recentelijk een nieuw thermaal instituut. Ruim 2.000 m² aan wellness en ontspanning. Ideaal om even los te koppelen van de realiteit. Binnen in de voormalige boerderij steelt een zwembad van 100 m² verwarmd tot 31°C de show. Dit werd verdeeld in 2 delen: een spa-zone om heerlijk te ontspannen met een waterval, een bubbelplaat en massagestralen; de tweede zone is gereserveerd om te zwemmen. Zowel binnen als buiten werd een bubbelbad voorzien.

In de tuin spotten we de eerste sauna uit het gamma van Alpha Wellness Sensations. Dit is de XXL-versie van de Eclipse. Perfect geïntegreerd in de natuur door de buitenafwerking met heidematten. Binnenin worden ceder- en ayoushout gecombineerd met een achterwand uit ruwe zoutstenen. De saunaoven heeft hier een automatisch opgietsysteem en in de verwarmde voorruimte werden kapstokken voorzien. Binnen in de gerenoveerde boerderij werden verder 5 thema-sauna’s prachtig geïnstalleerd tussen de verschillende rustruimtes en het zwembad. De Kelo-sauna heeft die typisch warme inkleding met ruwe kelo-houtpanelen. Traditionele lampen in de hoeken geven hierbij extra sfeer. De Lumino-sauna heeft een feeëriek lichtspel van ledverlichting. Zo heeft de sterrenhemel bijna 350 lichtpuntjes en is de achterwand met kubische vormen indirect uitgelicht, net zoals de afgeronde hoeken van de zitbanken. De donkere behandeling van het hout komt hierdoor extra tot zijn recht.

Fijne ayouslatjes vormen de banken en rugleuning van de Bio-sauna. De lichte kleur komt terug in het vurenhout van de wanden en het plafond. Blauwe steenstrips uit kwarts brengen kleur aan de achterwand en vormen een mooie contrast met het hout. In de zoutgrot zijn de voor -en achterwand bezet met ruwe zoutstenen. Dit grove effect geeft een authentieke sfeer aan de sauna die verder met gladde ceder planchetten werd bezet en twee zachtgolvende loungebanken uit smalle ceder latjes heeft. Het zouteffect wordt nog versterkt door de verdamper. Als laatste van de warmtekamers is er het stoombad. Deze strakke hamam verbindt banken met een witbeige mozaïek met wanden uit antracietkleurige XL-tegels. Het lichte plafond maakt het plaatje compleet samen met de spots en de ledverlichting onder de bank.

Na al deze heerlijke hitte-ervaringen is het tijd om af te koelen. Dit kan in de koude grot waar je zittend op een eikenstam en omgeven door gezaagde cederstammen je laat omhelzen door ijskoude lucht. Natuurlijk zijn er ook de befaamde belevenisdouches. Vier units met het type Caribbean Storm staan ter beschikking voor een verkwikkende afkoeling. In het midden van deze ronde cellen pronkt ook nog een ijsfontein voor de laatste koude beleving. Dit afkoelgeheel werd mooi vormgegeven en verbonden door gebogen wanden en cirkelvormige plafonds uit thermisch behandelde ayouslatjes. Gezelligheid en frisheid gingen nog nooit zo goed samen!

Een dagje pure ontspanning en wellness? Bij Domain des Thermes zit je aan het juiste adres.

Meer realisaties