Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Privé wellness, London

Voor een tweede maal mogen we binnenkijken in een privé-wellness die gelegen is in één van de meest tot de verbeelding sprekende straten ter wereld … Alpha Wellness Sensations werd gekozen voor de installatie van een sauna en een hamam in een stijlvolle, luxueuze wellnessruimte.

Enkele van ’s werelds duurste huizen vind je op de Bishops Avenue in Londen. De ‘Billionaires’ boulevard’, zoals de exclusieve straat ook genoemd wordt, ligt in Hampstead, het noordelijke deel van Londen, en 66 behoorlijk opzichtige eigendommen zijn hier gevestigd. Hoewel de straat jammer genoeg onbewoond is het grootste deel van het jaar, worden er toch kosten nog moeite gespaard om de huizen in prachtige staat te houden. En ook aan de luxe voor de bewoners wordt gedacht. Zo mocht Alpha Wellness Sensations al enkel keren een mooie wellness inrichten in deze straat. 
Voor deze statige residentie ontwierp Alpha Wellness Sensations een hamam en een sauna om de ruime wellness met zwembad en spa te vervolledigen. De sfeer in de ruimte is minimalistisch, discreet en rustgevend. Donkere kleuren vormen de hoofdtoon. In de hamam zijn de wanden, de banken en het plafond bezet met Venetiaans sierpleisterwerk in een donkergrijze kleur en afgewerkt met donkere marmer. De bleke mozaïektegeltjes in de niche van de zijwand lichten het geheel op en de ledverlichting creëert de nodige sfeer. Ook de sauna werd stijlvol zwart gemaakt door de banken en wanden te lakken. De indirecte ledverlichting, in het plafond onder de banken en achter de rugleuning, geeft ook hier het juiste accent. De donker gemarmerde vloer in de gehele ruimte creëert eenheid. Hij sluit mooi aan bij zowel de aluminium kaders van de deuren, als bij de boorden van het zwembad en de spa. Als finishing touch werd de opvangbak van de centrale ijsfontein ook in donker marmer geplaatst. Het geheel oogt eenvoudig en ingetogen, maar zeer stijlvol. 

Meer realisaties