Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Hotel Stavelot, Stavelot

Achter de klassieke gevel van Le Petit Roannay huist een modern gerestaureerd en gezellig hotel. Alpha Wellness Sensations ontwierp een sauna en hamam met strak design en warme sfeer. 

Le Petit Roannay is gelegen in het hart van Stavelot. In de buurt bezoek je de prachtige abdij, kan je met de kinderen naar Plopsa Coo of ervaar je de power van het circuit van Spa-Francorchamps. Wanneer je de recensies van het charmante hotel erop naleest, merk je meteen dat het goed zit. Met een algemene tevredenheidsscore van 9.1 zit je in een hotel van topklasse. Gasten weten het mooie gerenoveerde herenhuis met subliem ontbijt erg te waarderen. Ook de wellness scoort goede punten. Vooral dat je hem privé afhuurt voor 2 uurtjes is voor veel mensen een groot pluspunt. Geen overdrukke sauna’s die je op piekmomenten in hotels soms hebt. Ook mensen die niet in het hotel logeren kunnen op vrije momenten de wellness afhuren. En daar weten de mensen van Stavelot en omstreken wel gebruik van te maken. 

De wellnessruimte is aan de buitenkant afgewerkt met thermisch behandelde ayous latjes van 3 cm breed en 2 cm dik. Dit geeft een clean en strak gevoel maar straalt tegelijkertijd veel warmte uit. Het ayoushout komt terug met dezelfde latjes in de banken en als brede planken in de zijwanden en het plafond van de sauna. In dit plafond is een prachtige sterrenhemel met ledverlichting verwerkt. De achterwand bestaat uit steenfineer, dat op zijn beurt ook in het stoombad wordt gebruikt voor de vloer, de wanden en het plafond. De banken zijn prachtig bezet met mozaïeksteentjes in dezelfde tint. Ook hier schittert de sterrenhemel. Verdere verlichting in sauna en stoombad gebeurt indirect via de zijwanden en banken. De wellness- en rustruimte blijft luchtig met de glazen deuren in een aluminium kader. Perfect om na een dagje buiten even tot rust te komen. 

Meer realisaties