Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Wellness Garden, Doetinchem

Maak van je eigen tuin een wellness-tuin! Voor deze (kleinere) tuin in Doetinchem creëerde Alpha Wellness Sensations een waar kunstproject met cortenstaal in de hoofdrol.

Onder het motto: ‘voeg eens een vleugje wellness toe aan je eigen tuin’ kwamen deze eigenaars bij Alpha Wellness Sensations terecht. Met een pensioengerechtigde leeftijd in aantocht en een coronacrisis die een staycation verplichtte, was de stap vlug gezet. En met wat een resultaat! De opdrachtgevers kozen voor een houtgestookte hottub uit cortenstaal gecombineerd met een grote Eclipse-sauna die op zijn beurt ook in cortenstaal werd afgewerkt. Een bijpassende douche met bodemplaat uit cortenstaal werd eveneens door Alpha Wellness Sensations op maat gemaakt. De combinatie van deze 3 elementen, mooi verbonden met ronde stapstenen in het gras, geeft een kunstig geheel dat rust en stijl uitstraalt. 

In de ronde Eclipse-sauna werden veel facilteiten ingebouwd. Zo is er eerst een voorportaal met aan één kant een bankje met handige kapstokken en leggers. Aan de andere kant ook een bank met aan de rug een infraroodstraler. Achter de glazen tussenwand is het saunagedeelte. Hier werd aan één kant een dubbele bank geplaatst, aan de andere kant een enkele. Zo kan je altijd de ideale zithoogte en dus warmte kiezen. Alle banken zijn van het type Chaleur Luxury uit ayoushout en hebben de mooi afgeronde vorm die naar binnen afloopt. De achterwand werd bezet met zoutstenen. Hierachter bevindt zich aanpasbare ledverlichting evenals achter de rugleuningen van de banken. De luidspreker zijn makkelijk te bedienen via bluetooth.  

De ronde hottub uit cortenstaal is een echte eyecatcher en een authentieke wellnessbeleving. Wanneer het corrosieproces van het staal volledig is afgelopen, blijft dit stabiel en krijg je geen roest meer in het water. Met de houtkachel verwarm je het water tot de voor jou ideale temperatuur. Zo kan je van het warme water genieten, zonder de ‘herrie’ van een spa of bubbelbad. Neem dus gerust een boek en/of een glaasje in de hand. De zitbank is gemaakt uit thermisch behandeld ayoushout. Dit hout doet ook dienst als vlonder van de douchebak. Alles is duidelijk mooi op elkaar afgestemd. Elke dag kunnen de eigenaars hier uren in stijl vertoeven en genieten! 

Meer realisaties