Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Private wellness, Bellevaux

Uitgebreide relax-mogelijkheden in dit huis in Bellevaux. Naast het bestaande binnenbad bouwde Alpha Wellness Sensations een grote infrarood en een ruim stoombad. 

Bubbelen en uitrusten kon er hier al uitbundig gedaan worden in en naast het binnenbad. Tijd om de wellness verder uit te breiden met een infrarood en stoombad zodat ook de warmte zijn weldadigheid kon laten ervaren. De infraroodruimte bestaat uit een ergonomische bank waarin 2 ergonomisch gevormde stralers zitten plus beenstralers. Aan beide zijkanten werd een bank geplaatst met extra rugstralers. Complementair hieraan werd de stoomruimte opgebouwd met 2 brede ergonomische banken aan beide zijkanten, verbonden met een rechte middenconsole. Architecturaal is alles dus perfect in evenwicht.

Hout en steen wisselen elkaar mooi af in dit geheel. De horizontale latten die de wand en het plafond van de rustzone vormen, worden verdergezet in het plafond en de banken van de sauna die hierop aansluit. Dit wordt uitgelicht door de ledstrips tussen de latten van het plafond. De verder binnenafwerking gebeurde met verticale latten voor een grafisch effect. In het naastgelegen stoombad vormt donkere mozaïek die boventoon, afgewisseld met lichtgekleurd stucwerk. Via de glazen deuren kijk je uit op de rest van het wellness-gedeelte, met zelfs een mooi uitzicht op de tuin via de grote raampartij hier.

Meer realisaties