Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Privé wellness, Belsele

Dit ontwerp van architect Koen Thomas (Ante Architecten) werd in perfectie uitgevoerd door Alpha Wellness Sensations. Resultaat is een architecturaal pareltje dat perfect past in de woning en uitnodigt tot vele uren wellness-plezier

Bij het maken van de plannen voor deze woning is er bijzonder goed nagedacht over de integratie van een wellness. Zo maken de sauna en het stoombad volwaardig deel uit van de ruimte en bepalen ze zelfs de stijl ervan. De muur van hemlocklatjes loopt door vanuit de sauna en typeert ook daar de banken, de wanden en het plafond. Dit geeft een zeer stijlvol geheel dat mooi bewonderd kan worden door de glazen zij-en voorwand van de sauna. De saunaoven is weggewerkt in de bank, zodat niets de puurheid van het houten lijnenspel verstoort. Het ontwerp wordt mooi belicht dankzij indirecte en enkele decoratieve ledstrips.

De mozaïektegels, type ‘Zen’ van Ezarri, verzorgen de gelijknamige sfeer in het stoombad. Vloer, banken en wanden zijn hier volledig mee afgewerkt. De grijs-beige kleur sluit mooi aan bij de kleur ‘Tortora’ van het gebogen plafond. Hierin is een prachtige sterrenhemel ingewerkt. De indirecte ledverlichting en de glazen deur creëeren een open, luchtige ruimte. Dit project werd zeer terecht bekroond met een gouden medaille in de categorie ‘wellness@home’ van de wedstrijd Belgische zwembad-, wellness- & zwemvijverbouwer 2019/2020.

Meer realisaties