Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Salome Spa, Valenciennes

In schoonheidssalon Salomé kunnen klanten ook terecht in de privé-wellness. Alpha Wellness Sensations ontwierp hiervoor een passende sauna en hamam. 

Lichaamsverzorgingen combineren zich ideaal met de weldadige en reinigende effecten van stoom en warmte. Daarom wenste dit instituut in Valenciennes zich uit te breiden met een wellness-ruimte. Uit de Chaleur Pro-lijn werd gekozen voor de sauna en het stoombad, die aangepast werden aan de beschikbare ruimte en naar wens werden afgewerkt. Van hieruit is er een rechtstreekse verbinding naar de behandelkamers van het instituut, zodat de ontspanning zonder onderbreken kan doorlopen. 

De sauna heeft een achterwand uit ruwe zoutstenen. Het gunstige effect hiervan voor de luchtwegen wordt nog versterkt door het gebruik van de Sol-fog zoutverdamper. Zijwanden en plafond zijn opgebouwd uit latjes hemlock, waarbij in het plafond ruimte is gelaten om de indirecte ledverlichting weg te werken. De bank is in 2 niveau’s gemaakt en vervaardigd uit ayoushout. De afwisseling van smalle en bredere latten komt terug in de rugleuning en in de verticale afsluiting van de banken. Ook in het stoombad is er een spel van groot en klein. Het plafond, de vloer en de banken zijn bezet met mozaïektegeltjes terwijl de zijwanden tegels in groot formaat kregen. De mozaïek heeft een grijze schakering aansluitend met het donkergrijs van de grote tegels. Dit wordt mooi uitgelicht door de indirecte verlichting in de neus van de bank en de subtiele spotjes in het plafond.

Meer realisaties