Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Chaleur sauna, Laren

Een prachtige harmonie tussen de tuin en het saunahuis zien we bij dit privé-project in Laren, Nederland. Alpha Wellness Sensations weet als geen ander de sfeer van het landschap over te brengen in de wellness.

Voor dit project trekken we naar een van de rijkste gemeenten in Nederland en een van de oudst bebouwde plekken in het Gooi. Laren is van oorsprong en brink- of esdorp, wat wil zeggen dat het een dorpsvorm is aan de rand van de zandgronden in Nederland, met een typische brink — open ruimte — in het centrum. De boerderijen van vroeger zijn omgebouwd tot prachtige woningen met uitgestrekte tuinen. Zo ook voor dit project waarbij Alpha Wellness Sensations een sauna mocht plaatsen in een tuin die reeds prachtig aangelegd was met zwembad, spa, terrassen en overkapping. De sauna kreeg zijn plek in een donker houten bijgebouw met rieten dak. Om volop van de tuin te kunnen genieten werd er gekozen voor glazen wanden aan de voor- en zijkant. Een prachtige wisselwerking in twee richtingen.

Binnen in de sauna werd gewerkt met cederhout voor de banken, het plafond en de vloer zodat er een uniform geheel ontstaat. De achterwand is bezet met ruwe zoutstenen die indirecte verlichting geven, net als de strips in het plafond en de neuzen van de banken. Verder wordt er sfeer gecreëerd met de sterrenhemel. In de zijwand zijn er twee infraroodstralers geplaatst. De twee sauna-ovens zijn weggewerkt in de achterwand, zodat het uitzicht naar buiten niet gestoord wordt. Naast de sauna is een omkleedruimte voorzien in dezelfde stijl. Hier is gebruik gemaakt van ayoushout dat wit geolied werd. Op weg naar buiten neem je een drankje uit de minibar die in de wand werd voorzien. Ideaal toch!

Meer realisaties