Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Centre Aquatique, Viroflay

Le CAB, le centre aquatique de Bertisettes, is een uniek zwemparadijs voor jong en oud. Voor de inrichting van het ontspanningsgedeelte mocht Alpha Wellness Sensations ‘all the way’ gaan!

In een elegante architectuur met veel licht en zicht op de groene omgeving, biedt het waterpark op de eerste plaats veel zwemplezier met een sportbad, een activiteitenbad, een recreatiebad en een peuterbad. Hierin worden lessen en activiteiten georganiseerd voor waterliefhebbers van alle leeftijden. Naast de aquafitness en aquacycling is er ook de mogelijkheid om hier reguliere cardio- en fitnesstraining te volgen. Op de eerste verdieping van het centrum bevindt zich de balneotherapie-ontspanningsruimte bestaande uit drie sauna's (waarvan twee buiten), een stoomcabine, een massage- en sensorische doucheruimte en een rustruimte met kruidentheekamer. Vanop deze verdieping is er ook toegang tot een groot terras en een zen-tuin met uitzicht op het bos.

Twee witte ‘rondingen’ op het terras bieden toegang tot de twee Eclipse-sauna’s. De buitenafwerking met het witte sierpleister past perfect bij de luchtige moderne architectuur van het gebouw. De grote XL-versie is bijna 5 meter diep en heeft een futuristisch tunneleffect door de ceder planchetten over de lengte van het plafond. Twee saunaovens garanderen hier de ideale temperatuur. De wave-afwerking van de banken voegt een speels effect toe. Verder is er de gebruikelijke inrichting met RGB-verlichting in de neus van de banken en achter de rugleuningen, een noodstop, luidsprekerset en een voorwand uit veiligheidsglas. De iets kleinere versie geniet van dezelfde afwerking maar heeft als bijzonderheid dat de banken verplaatsbaar zijn. Dit met als doel plaats te maken voor rolstoelgebruikers. Een werkelijk uniek gegeven in de wellnesswereld! Ook de deur is hier extra breed voor rolstoeltoegankelijkheid.

De Chaleur Pro sauna, met drie banken op twee niveau’s, treffen we binnen aan. Deze sauna werd afgewerkt met verticale planchetten uit hemlock en met banken uit het aangename ayoushout. Net als in de Eclipse-sauna’s is de oven veilig verborgen achter een tussenwand. Verder vinden we binnen het stoombad en de belevenisruimte. Deze zijn toepasselijk afgewerkt met mozaïek in aqua-blauw. Deze schakering zorgt voor een echt watereffect. De grote hamam heeft afgeronde banken met ledverlichting, spots in het plafond en twee afkoelslangen. De belevenisruimte heeft drie douches met zijsproeiers en twee Niagara-belevenisdouches. Voor de ultieme afkoeling zijn er een afkoelemmer en een ijsfontein. Water- en wellnesspret tot en met!

Meer realisaties