Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Le Clos Des Huy Prés, Tingry

Temidden van de champagnewijngaarden van Reims bevindt zich het schoonheidsinstituut Le Clos Des Huy Prés. In dit salon worden behandelingen voor lichaam en gezicht gecombineerd met extra ontspanning. Het instituut beschikt immers over Aqua Wellness, een multi-sensorische ruimte met zwembad, spa, sauna, hamam en zoutkamer. Voor deze laatste drie faciliteiten was Alpha Wellness Sensations de partner.  

Naast het zwembad trekt de grote glazen voorwand van de zoutkamer dadelijk de aandacht. De achterwand en zijwanden zijn volledig bezet met ruwe zoutstenen die indirect uitgelicht worden door ledverlichting. Dit geeft de ruimte een uitnodigende warme gloed in. De natuurlijke eik-look (crack oak) van de  binnenafwerking draagt hier verder aan bij. Nestel je op de ergonomische loungebank en laat de weldaad van het zout op je lichaam inwerken. Specifiek ademhalingsstoornissen, slaapstoornissen en vermoeidheid worden hiermee verbeterd. De temperatuur is matig tot 37°C, maar het effect van een half uur tot drie kwartier in deze cocon komt overeen met 3 dagen aan zee. 

De Finse sauna die in de hoek geïnstalleerd werd, laat de temperatuur oplopen tot 85°C. Deze droge hitte zal spierontspanning en afvoer van afvalstoffen bevorderen. Hier werden twee klassieke saunalampen geplaatst voor gezellig licht. Verder is alles uit hout: de banken zijn uit ayoushout terwijl de wanden bezet zijn met hemlock. In het stoombad werd gebruik gemaakt van grijstinten. De wanden en de vloer zijn bezet met tegels uit groot formaat terwijl de afgeronde bank en het gebogen plafond de mozaïek laten schitteren. In dit plafond werden 4 spotjes geplaatst in led en RGB, net zoals de indirecte verlichting onder de neus van de bank. De aromapomp van de stoomgenerator zorgt voor zalige geuren tijdens de stoomsessie. Sluit het wellnessen af met een lokaal glaasje champagne en je bent koning(in) te rijk!

Meer realisaties