Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Enjoy Fitness, Oyten

Ontspan en versterk het lichaam tegelijkertijd. Bij Enjoy Fitness installeerde Alpha Wellness Sensations een moderne sauna met zoutkristallen plus verschillende relaxbanken.

Fitness, gezondheid en ontspanning. Daar staat Enjoy Fitness in Oyten, Duitsland, voor. Al meer dan 30 jaar begeleiden ze sporters op de cardiotoestellen, in spinning- en groepslessen en met personal training. En natuurlijk hoort daar naderhand een goede recuperatie en ontspanning bij. Daarvoor is er de sport-spa, een moderne en gezellige sauna met verschillende rustbanken en een prachtig buitenterras dat uitnodigt tot verpozen.

Voor de bouw van de sauna en de aangepaste banken om uit te rusten, ging Enjoy Fitness te rade bij Alpha Wellness Sensations. Resultaat is een grote Chaleur Pro sauna met zoutstenen. Binnenin volledig afgewerkt met thermisch behandeld ayoushout. Brede planken voor het plafond en de wand waarachter de saunaoven geplaatst is en smallere latten voor de banken. De andere wanden zijn bezet met gladde zoutstenen zodat ook het zout zijn gunstige effecten kan verspreiden voor de ademhaling en de huid. Om iedereen zijn gewenste timing in de sauna te laten genieten, zijn er drie zandlopers voorzien die verlicht zijn. Dezelfde indirecte verlichting komt terug achter de rugleuningen en in de neus van de onderste bank. Er zijn namelijk drie niveau’s van de banken waarop je kan gaan zitten of liggen. 

Naast de sauna staat een eerste loungebank, de Alpha Relax, die aansluitend uit thermisch ayoushout is gemaakt. Verder is er een tafel met twee banken, waar je rustig kan gaan zitten om je sportprestaties te bespreken. Het onderstel van de tafel en de zijkanten van de banken zijn in het wit, mooi contrasterend met het warme ayoushout dat het tafelblad en het zitgedeelte vormt. Hetzelfde design zien we bij de drie Venice Relax-banken die een ideale samensmelting vormen van een ligstoel en een loungebank. Deze pronken voor een glazen wand die verlicht is en bedrukt met een serene natuurfoto. Sporten wordt hier meer dan beloond!

Meer realisaties