Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Nama Springs Spa, Edenarc

HERBRON JE ENERGIE

In de Savoie kan je winter en zomer terecht voor een deugddoende bergvakantie. Het bekende skigebied van Les Arcs, één van de laatst gebouwde stations in de regio, is op 50 jaar tijd uitgegroeid tot een uitgebreide en uitmuntende toeristische trekpleister. 

In het dorp Arc 1800 kunnen vakantiegangers een bezoek brengen aan het Nama Springs badhuis, een uniek wellness-resort van 800 m2 verdeeld over twee verdiepingen. Deze spa toont hoe de combinatie van moderne technieken met oeroude tradities resulteert in het summum van relaxatie. De ontwerpen van Alpha Wellness Sensations zijn stuk voor stuk pareltjes die het ontspannen in een prachtig bergdecor naar een hoger niveau tillen.

Het is een droom van een wellness-centrum. Of ‘bad-huis’, zoals ze het zelf liever omschrijven. De naam Nama Springs bevat dadelijk twee belangrijke kenmerken: ‘spring’ voor de bron en het belang van water; ‘nama’, afgekort van namasté, wat in India een gebruikelijk gebaar is om te groeten en respect te tonen. ‘Welkom in onze bronnen’, dus. De sfeer is er zen, met subtiele verwijzingen naar Indische tradities en ayurvedische rituelen.

Elke sauna zorgt voor een specifieke beleving. Zo wordt er in de Finse sauna wordt elk uur een opgietritueel uitgevoerd door de saunameester. In deze sauna heb je een prachtig panoramisch uitzicht over het omringende berglandschap. Een duizelingwekkende ervaring op 1800 m hoogte! Het natuurlijk ogend hout en de eiken bomen in de ‘bos’-sauna scheppen een rustieke sfeer. Een sauna-sessie hierin voelt aan als cocoonen in de natuur. Om je luchtwegen te zuiveren en te stimuleren, neem je best plaats in de kristal-zoutsauna. De positieve effecten van het ruwe zout in combinatie met de effecten van de hoogte, zorgen ervoor dat je verblijf een echte conditiestage wordt. Als je ook sportieve activiteiten onderneemt, is de infraroodsauna ideaal om gespannen spieren aan te pakken. Aansluitend kan je nog een detox-momentje doen in de hamam, waar je met zout- of suikerscrub je huid zijdezacht maakt. Of je kan je natuurlijk door een professional laten verwennen. ;-) Alle verzorgingen die je in het centrum kan laten doen, worden trouwens uitgevoerd met biologische olie, er komen geen cosmeticaproducten aan te pas. Het pure genieten, ontspannen en herbronnen staan hier dus centraal. Een bezoekje meer dan waard!

Meer realisaties