Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
 1. Stadsheide 27
 2. 3500 Hasselt
 1. +32 11 301 380
Zwembad paspoort
 1. - 190 cm W x 250 cm D x 220 cm H
 2. - Binnenafwerking in Rohol Funghi
 3. - Achterwand en zijwand rugleuningen type 3D Mirage uit ayous
 4. - Banken type Mirage uit ayous
 5. - Indirecte ledverlichting RGB in de rugleuning en neuzen van de banken
 6. - Glazen deur uit veiligheidsglas
 7. - Glazen wand uit dubbel veiligheidsglas
 8. - Ultrasone zoutvernevelaar Solfog
 9. - Oven Alpha Pro Bio 11 kW

Mirage sauna, Keerbergen

Met dit project werd een buitengewone sauna gecreëerd die de conventionele grenzen van het saunadesign overstijgt. Hiervoor ontving Alpha Wellness Sensations de gouden medaille in de wedstrijd Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer 2023/2024.

‘Grensverleggend design’ pronkt als titel op de website zwembadenplus.be boven het project dat als beste werd bekroond in de categorie ‘sauna’. Bovengenoemde wedstrijd evalueert jaarlijks verschillende zwembaden, zwemvijvers en wellnessprojecten op basis van hun techniek, design en uitvoering. Deze editie mocht Alpha Wellness Sensations maar liefst 2 gouden medailles aan het palmares toevoegen, onder andere met deze sauna die naadloos aansluit bij een residentie in Keerbergen. De bijbouw voor de sauna werd tegen de zijgevel geplaatst, grenzend aan het terras en uitkijkend op de zwemvijver. Wat een heerlijke plaats om te ontspannen! Het rieten dak en de ruwe bakstenen zorgen voor een authentieke luxueuze uitstraling.

Door de glazen voorwand trekt de opvallende achterwand, opgebouwd uit fraaie 3D-stukken van ayoushout, onmiddellijk de aandacht. Deze wand komt tot leven dankzij een schouwspel van kleuren van de indirecte RGB-ledverlichting. Als interne bekleding is er gekozen voor panelen van ‘funghi fineer’, een materiaal vervaardigd met behulp van schimmels of paddenstoelen, wat resulteert in een duurzame fineerachtige afwerking. Daarnaast zijn er vier designleuningen van ayoushout langs de zijwanden geplaatst. Het panoramische raam is vervaardigd van dubbel veiligheidsglas en kijkt uit op de prachtige tuin. De sauna bevindt zich vlak bij de plantenzone van de zwemvijver waardoor je gehuld zit in een groene oase. Verder kan deze veelzijdige sauna gebruikt worden als Finse sauna, bio-sauna en zelfs als zoutgrot dankzij de professionele ultrasone zoutverdamper.

Meer realisaties