Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
 1. Stadsheide 27
 2. 3500 Hasselt
 1. +32 11 301 380
Zwembad paspoort
 1. - 325cm W x 215cm D x 250cm H
 2. - Binnenafwerking in extra brede ayous profielen
 3. - Banken en rugleuning in ayous met afgeronde neuzen
 4. - RGB LED-verlichting onder de banken en achter de rugleuningen
 5. - Glazen deur in veiligheidsglas
 6. - Luidsprekers en saunaset
 7. - Zoutverdamper 0,5L/uur
 8. - Saunaoven 2 x Alpha Achterwand 10,5 Kw

Panoramic sauna, Hasselt

Op de bovenverdieping van een woning in de Hasseltse stadsrand plaatste Alpha Wellness Sensations een panoramische sauna die bekroond werd met een zilveren medaille in de wedstrijd Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer 2020/2021.

Vanuit de meest eenvoudige plaatsen kunnen de meest verbeeldingwekkende projecten gerealiseerd worden. Een klein uitstekend plat dak werd de ondergrond voor een sauna, die met glazen voorwand een panoramisch zicht op de omgeving geeft. De sauna is met een afmeting van 3,25 x 2,15 m en een diepte van 2,5 m zeker niet de grootste. Maar met het uitzicht, en daardoor het ruimtelijk gevoel, wordt dat ruim gecompenseerd. Vanuit de kamer op de bovenverdieping stap je de sauna binnen … buiten op het dak! 

De binneninrichting van de sauna gebeurde volledig in ayoushout met extra brede planken en afgerond banken. De tweede glazen zijwand heeft fijne lamellen om de privacy en gezelligheid te behouden. Twee saunaovens werden in de achterwand geplaatst. Voor een optimale ondersteuning van de luchtwegen kozen de eigenaars voor een zoutverdamper. Verder afgewerkt met een saunaset, luidsprekers en aanpasbare indirecte ledverlichting. The sky is werkelijk the limit!

Meer realisaties