Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Brinckerduyn, Appelscha

In het groen van Friesland ligt Brinckerduyn verscholen. Een duurzaam vakantiepark dat bestaat uit 34 luxewoningen. Voor 23 van deze unibricks construeerde Alpha Wellness Sensations de sauna met infrarood en voor 12 hiervan werd de technische ruimte van het zwembad mee voorzien.

Het Drents-Friese Wold is een prachtige nationaal park om eropuit te trekken. Je begeeft je in het hart van de natuur met stuifduinen, heidevelden en prachtige landschappen. Dit is de achtertuin van vakantiepark Brinckerduyn en vertrekpunt van vele wandelingen, fiets- of mountainbiketochten. In het park zelf kan je met een scala aan faciliteiten ook dicht bij het huisje blijven en qualitytime met familie of vrienden beleven. Zo kan je sportief aan de slag op de padelbaan, het hockey- of voetbalveld; je kan je helemaal in het zweet werken aan het bootcampstation; je geest verruimen in de yogatuin of heerlijk zuiders petanque spelen. Er is een overdekte schaatsbaan, een clubhuis en een uitgebreide kinderjungle. Voor elk wat wils dus. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn de woningen - of unbricks - van Brinckerduyn voorzien van alle ingrediënten die je op vakantie maar kunt wensen. Van keyless entry tot een badkamer per slaapkamer en van een goedgevulde wijnklimaatkast tot een buitenkeuken met privézwembad en/of sauna. 
Alpha Wellness Sensations nam de 23 sauna’s voor zijn rekening. Deze zijn strak rechthoekig, hebben een glazen toegangsdeur in donker aluminium kader en werden aan de buitenkant afgewerkt met latjes in Fraké Noir zodat ze perfect passen bij de architectuur van het park. Binnenin werd gewerkt met ayoushout voor de banken en hemlock voor de wanden en het plafond. De banken staan in L-vorm met 2 niveaus voor één zijde en enkel de hoge bank voor de andere zijde. Hierin werd een leuke uitsparing voorzien om de opgietemmer te plaatsen. Zo kan je zelf altijd een leuke opgietsessie doen met heerljke geuren. De verlichting komt zowel van de saunalamp als van de indirecte ledstrips in de neus van de bank. Naast de klassieke sauna-warmte kan je ook genieten van de stralingswarmte van één van de vijf infraroodstralers. Afkoelen kan buiten onder de douche die rechtstreeks aan de zijwand hangt. Voor de huisjes met zwembad werd de technische ruimte gepast in deze sauna-unit. Hierin zijn alle elektrische leidingen, water- en afvoeraansluitingen voor de zwembadtechnieken voorzien. De units zijn all-in-one voor de wellness dus!  

Meer realisaties