Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Private wellness, Solliès-Toucas

In de Zuid-Franse regio Provence-Alpes-Côte d’Azur bevindt zich nabij Toulon de gemeente Solliès-Toucas. Ook hier weten ze de weg naar Alpha Wellness Sensations te vinden voor de constructie van een private wellness.

De eigenaar van deze woonst was reeds bekend met het werk van Alpha Wellness Sensations door een eerder project. Deze ervaring deed hem onmiddellijk opnieuw voor dezelfde wellnessbouwer kiezen! Voor zijn huis bestond het ontwerp uit een sauna en infraroodcabine met veel glas. De ruimte zelf is ingekleed met lichte kleuren voor de vloer en de muren. Het hemlockhout dat de buitenkant van de sauna en infraroodcabine afwerkt, past hier perfect bij. De grote glazen wanden, uiteraard uit veiligheidsglas, houden het geheel licht en open.

In de sauna werd de wand achter de oven bekleed met kwarts-steenstrips in de bijpassende kleurschakering Soft Heat — what’s in a name. De banken zijn, typisch voor de Chaleur-sauna, uit ayoushout. Het hemlock van de buitenafwerking vervolledigt verder het plafond en de wanden binnenin de sauna. In de infraroodcabine werd er gekozen voor cederhout. Dit zowel voor de ergonomische bank als voor het plafond en de binnenwanden. Vier infraroodstralers (steeds full spectrum) zorgen voor een optimale verdeling van warmte voor het lichaam. In de bank is dit dankzij de golvende rugstraler, aan de benen zijn er twee hoekstralers en via de zijwand bereikt de infraroodstraling de voorkant van het lichaam. In deze kleine, strakke cocon is het heerlijk recupereren en ontspannen!

Meer realisaties