Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Hotel Schönblick, Eichstätt

Hotel Schönblick in Eichstätt stelt met trots hun nieuwe wellness ‘Altmühl-spa’ voor. Met zicht op Eichstätt en de Altmühl-vallei vinden de gasten hier een ideaal oord voor rust en balans. Alpha Wellness Sensations ontwierp de panoramasauna, het oriëntaalse stoombad, het voetenbad met verwarmde bank en een unieke belevingsdouche met ijsbron.

Het prachtige water- en saunalandschap behelst maar liefst 500 m2, exclusief voor gasten van de 22 kamers. Het is een totaalconcept dat een mooi geheel vormt met de omgeving waarin het ligt. Vanuit elke hoek kan je het unieke panoramische uitzicht bewonderen, met als meesterstuk een venster van 60 m2 aan het binnenzwembad. Hier ga je helemaal op in het landschap terwijl je rustig ligt te dobberen. Of voel je liever de buitenlucht rond je in het infinity-buitenbad? Het kan allemaal …
Een niveau hoger, grenzend aan het zonneterras, zijn de wellnessfaciliteiten geïnstalleerd. In het stoombad waan je je onder een nachtelijke hemel, met sterren verlicht. De mozaïektegeltjes in geel en blauw scheppen een oriëntaalse sfeer die rondom wordt doorgetrokken. De belevingsdouches liggen mooi afgeschermd in een yin en yangcirkel met de ijsmachine. Hier kies je tussen de afkoelslang, de afkoelemmer of de douche. De bank voor de voetenbaden is heerlijk verwarmd en eveneens afwerkt in de mozaïek. De baden worden automatisch gevuld en gezuiverd na elke bezoeker en laten je voeten heerlijk bubbelen. De bio-sauna is opgebouwd uit verschillende houtsoorten. Hier werd specifiek gewerkt met zonverbrand hout dat gerecupereerd werd. Als decoratief element is de tussenwand bezet met ‘wachholder’-hout. Dit komt van de jeneverbes-conifeer. De banken met het golvend motief zijn uit ayoushout. Om geen grote oven in de sauna te hebben, werd geopteerd voor 2 kleine ovens die netjes zijn ingewerkt. Een mooie kruidenschaal zorgt voor heerlijke geuren en een meditatief element. Het prachtig panoramisch uitzicht is ook hier de kers op de taart en laat je zalig wegdromen. Het hotel is terecht trots op dit unieke ‘feelgood’-landschap!

Meer realisaties