Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Domaine les landes de Gascogne, Lot et Garonne

Het nieuwe project van Center Parcs in Frankrijk is een lust voor de wellness-liefhebber! Zo is er een groot wellnesscentrum met verschillende faciliteiten: Deep Nature Spa. Bovendien zijn de VIP-cottages voorzien van of een privé sauna, of een stoombad met douche-unit. Alpha Wellness Sensations verzorgde dit alles!

We strijken neer in Beauziac, een gemeente in het Franse departement Lot-et-Garonne. Het park ‘Les Landes de Gascogne’, een pittoresk domein in het hart van een dennenbos, is het nieuwe pronkstuk van vakantiegroep Center Parcs. Moestuinen, indrukwekkende boomhutten, een kinderboerderij en verschillende sportactiviteiten zorgen voor een ontdekkingstocht voor het hele gezin. Qua waterweelde is er ook wat voor jong en oud: het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo en het wellnesscentrum Deep Nature Spa.

In de tuin van het wellnessresort staat een rechttoe-rechtaan traditionele Finse sauna, een Chaleur Exterior Pro. De strakke architectuur is uitgelicht met ceder planken aan de buitenkant. Dit design van rechte lijnen is doorgetrokken aan de binnenkant. De glazen deur en het raam in de voorwand laten een mooi zicht naar buiten toe. Binnen in de spa kan genoten worden in het moderne stoombad, dat bezet is met 2 soorten tegels. Deze unieke mix creëert een inrichting die zowel authentiek als hedendaags is. De tweede sauna heeft een achterwand van bijna 8 meter die bezet is met indirect verlichte ruwe zoutstenen. De aanwezigheid van mineralen en sporenelementen hierin reinigt de luchtwegen, verdiept de ademhaling en versterkt het immuunsysteem. Gunstige effecten die zeer gesmaakt worden door de bezoekers, naast de algemene ontspanning natuurlijk.

Extra rust, privacy en natuur vind je ’s avonds in je verblijf. Vanaf het - in het groen verscholen - privéterras kan je de dennengeur opsnuiven en wegdromen bij de vogelgeluiden. In de VIP-huisjes kan je bovendien genieten van twee luxueuze extra’s. In de kleine cottages — zo zijn er 175! —zijn de badkamers voorzien een stoombad dat ook als douche gebruikt kan worden. De cabine omgeven door glas is volledig afgewerkt met tegels en heeft een stoomgenerator pus een douchemodule. Even een heerlijk momentje voor jezelf dus. In een van de 12 de grote cottages kan je uitzweten in de privé-sauna. Binnenin werden deze volledig afgewerkt in hout, ayous voor de 2 banken en hemlock voor de wanden. Om alles perfect veilig te houden is de deur uit veiligheidsglas en werd er een sprinkler in het plafond voorzien ter brandpreventie. Met een gerust gemoed helemaal tot rust komen!

Meer realisaties