Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Poolhouse, Neuvecelle

Een pareltje van een poolhouse, dat is het minste wat je kan zeggen van dit poolhouse dat Alpha Wellness Sensations volledig voormonteerde in de fabriek en in 3 prefabdelen transporteerde naar de klant in Frankrijk. 

Aan het zwembad van deze woont te Neuvecelle wilde de klant graag een poolhouse met verschillende faciliteiten. Volledig op maat gemaakt, ontwierp Alpha Wellness Sensations een gebouw dat uit 3 units bestaat, allemaal in het teken van een heerlijke wellnessbeleving. Zo is er de yoga- en fitnessruimte die langs 3 zijden uitkijkt op het zwembad en de tuin. De ideale plek om aan je fysiek te werken of om helemaal zen te worden. Ook de sauna heeft een prachtig panorama-raam dat een breed uitzicht geeft op de tuin. Tussenin bevindt zich de sanitair- en doucheruimte die dan weer geniet van perfecte privacy. 

De logistiek voor dit geheel was niet evident, maar met een goede voorbereiding en planning was dit voor Alpha Wellness Sensations een fluitje van een cent. Elk onderdeel werd in de fabriek apart gebouwd in een metalen raamwerk. Door deze opdeling werd het transport voor dit acht meter lange bouwwerk mogelijk gemaakt. Ter plaatse werd met een kraan elke unit op zijn plaats gezet en alles aan elkaar verbonden om zo tot een geslaagd geheel te komen. De buitenkant is helemaal bezet met smalle verticale latjes uit ayoushout die in een horizontale opstelling ook de binnenkant aankleden. 

De sauna is van het type Chaleur met ingewerkte infraroodelementen om rug en benen te bereiken met diepe stralingswarmte. Er zijn banken op twee niveaus die ruim plaats bieden om met vier personen languit te liggen. De douche, het toilet en de omkleedruimte werden volledig bezet met mozaïektegeltjes. Deze ruimte wordt net zoals de open yoga-ruimte verwarmd via vloerverwarming. Een heerlijk luxueuze ervaring! Er werd overal gebruik gemaakt van energiezuinige ledverlichting en met de bluetooth-luidsprekers kan je overal de gewenste muziek afspelen. Een plaatje dat helemaal klopt in deze mooie tuin met zwembad. 

Meer realisaties