Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380
Zwembad paspoort
  1. - 260 cm W x 505 cm D x 300 cm H
  2. Binnenafwerking in hemlock planchetten
  3. Banken in ayous type chaleur Pro
  4. Ledverlichting RGB in de neus van de banken
  5. Noodstop
  6. Deur in veiligheidsglas 90 x 205 cm
  7. Saunaoven 24 kW

Grand Hotel du Cervin, Saint-Luc

Skiën, overnachten en wellnessen aan een meer dan democratische prijs. In het prachtige landschap van Val d’Anniviers in Wallis genieten de gasten van het Grand Hôtel du Cervin van een indrukwekkende panorama-sauna van Alpha Wellness Sensations. 

Zeg niet zomaar jeugdherberg tegen de wellness-hostels in Zwitserland. Het internationale icoontje van de youth hostel - het hutje naast de spar in een blauwe driehoek - blijft weliswaar van toepassing, maar de faciliteiten zijn hier toch net iets anders. Qua kamers wordt het beproefde concept van de jeugdherbergen gevolgd: privékamers met 2 tot 6 bedden voor meer privacy en rust of gedeelde kamers om de prestaties van de dag te delen en nieuwe vriendschappen te sluiten. In ieder geval is er een geweldige sfeer voor elk budget. Er is de mogelijkheid om bed/kamer met ontbijt te boeken ofwel kies je voor half pension en geniet je ’s avonds van een heerlijke maaltijd in de Brasserie du Cervin. 

De grote extra hier is de wellness-ruimte die ter beschikking staat van de gasten. En dat is zeker geen klein saunaatje ergens weggeduwd in de kelder. Hier spreken we over een verwarmd binnenzwembad met bubbel-gedeelte en massagestralen, een panoramische sauna, stoombad, sensorische douches en rustruimte. Dit allemaal met zicht op de bergen en in het historische kader van het prachtige gebouw. Het neoklassieke hotel dateert van 1893 en was van 1979 tot 2013 de uitvalsbasis van Intersoc in St-Luc. De renovatie van het Grand Hôtel du Cervin was een kolossaal werk dat begon in 2019 en nu op zijn einde loopt. De panorama-sauna van Alpha Wellness Sensations past hier als een perfect plaatje in. 

De grote glazen voorwand van de sauna kijkt uit op het indrukwekkende berglandschap. Tussen deze voorwand en het buitenraam zijn ligstoelen voorzien om ook tijdens de rustpauze te genieten van dit uitzicht. Aan de buitenkant van het gebouw zijn deze ramen prachtig uitgewerkt in steen tegen de helling van de berg. De banken in de sauna zijn verdeeld over 3 niveaus, met een handige trap aan de laagste bank. De zijleuning aan de 2 hogere banken schermt de saunaoven veilig af. Door het gebruik van hemlock als binnenafwerking en ayous voor de banken, krijg je die warme sauna-sfeer die toch kadert in een modern geheel met donkere tegels op de vloer. Wat een geluk voor de bewoners en andere bezoekers van St-Luc dat deze wellness voor iedereen toegankelijk is! 

Meer realisaties