Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Amrai Suites, Schruns

Voorjaar 2021 opent hotel ‘Amrai Suites’ in Schruns, Oostenrijk, zijn deuren. In de suites van dit nieuwe hotel is het genieten van heerlijke sauna- en infraroodwarmte dankzij de faciliteiten van Alpha Wellness Sensations.

Amrai, eens een traditionele meisjesnaam uit Montafon, is nu ook de naam van een bijzonder hotel in diezelfde regio. Met zijn specifieke architectuur uit glas, lokaal hout en koperelementen laat het hotel bij zijn gasten een indrukwekkende maar ook een persoonlijke indruk na. Grote raampartijen zorgen voor een zee van licht in de kamers en een fantastisch uitzicht op de bergen. Het hotel heeft een wellnessbereik,Stólla, dat een eerbetoon is aan de bergen en aan water. Maar ook in de suites zijn er sauna’s en infraroodbanken voorzien. Zo kunnen de gasten ten alle tijden, in alle rust en privacy, van de weldaden van warmte genieten.

Alpha Wellness Sensations combineerde 5 types Chauleur sauna’s in verschillende maten afhankelijk van de suite waarin ze gebouwd werden. In totaal werden er 23 sauna’s op maat gemaakt, waarvan 2 voor buiten. Er werden ook vijf ergonomische Chaleur infraroodbanken voor 2 personen ingebouwd en één vrijstaande eenpersoonsbank. Deze golvende banken zijn vervaardigd uit cederhout. Ze hebben een lederen hoofdsteun en een uitschuifbare voetensteun. De aparte cabines hebben een extra straler in het plafond en ze zijn in te stellen met een dimbare sturing.

De binnensauna’s zijn afgewerkt met structuurverf passend bij de kamerinrichting. De binnenafwering gebeurde in Finse vurenhouten planchetten met zwarte tussenstrip. Dit combineert mooi met de zwarte scharnieren van de glazen deur en de zwarte ayoushouten omkadering van de saunaoven. Banken en rugleuning zijn uit licht ayoushout, voorzien van warm witte indirecte ledverlichting. Bij type 5 werd de saunaoven onzichtbaar geplaatst achter een tussenwand. Type 2 heeft een extra raam dat ook in Fins vurenhout werd afgewerkt, net zoals de deur van de buitensauna’s. En natuurlijk is er overal te genieten van muziek. Het hotel koos niet voor niets Alpha Wellness Sensations uit als partner voor de wellnessinrichting van hun designkamers. 

Meer realisaties