Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Arc co living, Liege

Het unieke cohousingproject ARC in Luik stimuleert een echt gemeenschapsgevoel. Relaxen kan voor de bewoners in de ruime sauna en hamam van Alpha Wellness Sensations. 

Val Benoit is de voormalige historische universiteitscampus die getransformeerd werd tot een dynamische en gastvrije wijk waar werk, leven, onderwijs en vrije tijd samenkomen. In het cohousingproject ARC genieten bewoners naast de privacy van een eigen woonst ook van de gezelligheid van een gemeenschap met exclusieve faciliteiten. Het complex van 15.000m² omvat 232 lofts verdeeld over 4 vleugels plus 8 gemeenschappelijke ruimtes over 5.000m². Zo is er onder andere een skybar, cinemazaal, lounge en bibliotheek. De sportieve bewoners kunnen de Finse piste gebruiken die buiten tussen het groen werd aangelegd of zich uitleven in de fitness.

Natuurlijk kon een stukje wellness niet ontbreken in dit buitengewone geheel en hiervoor werd Alpha Wellness Sensations ingeschakeld. De sauna met grote glazen voorwand werd tegenover een grote raampartij geplaatst. Hierdoor kijk je vanuit de sauna uit op de skyline en de patio van het project. De 3 overblijvende wanden hebben brede banken uit ayoushout op 2 niveaus. Door deze U-vorm krijg je toch een knusse sfeer in de ruime sauna. Achter de rugleuningen en in de neus van de banken geven ledstrips warm wit licht. Twee saunaovens van 10,5 kW werden voor de veiligheid ingewerkt in het geheel van brede, thermisch behandelde ayous planchetten. Naast de sauna pronkt het stoombad met een afwerking in blauwe mozaïek. De banken werden eveneens U-vormig geplaatst en in het plafond zorgen 16 ledspots voor de juiste sfeer. De glazen deur geeft ook hier uit op de rustruimte. Verder zorgen alle faciliteiten als noodstop, luidsprekers, aromapomp en luchttoevoer voor het perfecte comfort.

Meer realisaties