Zwembaden

Realisatie van 't Groene Plan

't Groene Plan

't Groene Plan
  1. Plassendonk 6
  2. 2260 Herenthout
  1. +32 (0)494 70 38 22
  2. [email protected]

Biologisch zwembad Hoeleden

Een vrij directe interpretatie van een ‘natuurlijk zwembad is een’ een chloorvrij bad. “Dat moet je steeds in het achterhoofd houden bij dit type van zwembad”. Het betekent echter niet dat er geen chemische reiniging is in de eigenlijke zin van het woord. Alles is chemie. Maar hierbij wordt geen enkele voor de natuur schadelijke stof gebruikt: geen zware metalen, noch ozon, noch koper of zilver, …”.

HYBRID POOLS®, gebruikt voor deze natuurlijke zwembaden naast een gewone filterinstallatie ook zuurstofwater. Door de grote watermassa van zo’n zwembad bevindt het zich steeds in een sterk verdunde concentratie in het water. Het is een natuurlijk ontsmettingsproduct dat zich chemisch laat omschrijven als H2O2, waarbij meteen opvalt dat het, in tegenstelling tot gewoon water (H2O), twéé zuurstofatomen bevat. Die tweede zal zich binden met allerlei soorten vervuiling in het water (zonnebrandolie, bacteriën, kalk, …) en zal die verbranden. Daarom ook dat het water in deze baden erg zacht is: de kalk verbrandt immers. Het restproduct van waterstofperoxide is … water. “Waterstofperoxide kan perfect gebruikt worden in een omgeving met planten of gras” Van enkele spetters die zwemmers maken, ondervinden die echt geen hinder. Je kan niet zuiverder werken.”

Verhoogd overloopbad met doorlopende muren in gekloven basalt. Bad in gegoten betonconstructie. Inwendig organische ligzone in keramische tegels. Bodem eveneens in keramische tegels. Water loopt langs drie traptreden uit het bad. Betreding bad via 5 traptreden hoog in massieve blauwe steen.
pomp:pentair intelliflo cycloonfilter waterco diepbedfiltratie waterbehandeling via aquarite LS UV ontsmetting niveauregeling buffertank 5000L verlichting adagio verwarming via PPG warmtepomp in compensatie met zonnepanelen (elektrisch)