Zwembaden

Realisatie van 't Groene Plan

't Groene Plan

't Groene Plan
  1. Plassendonk 6
  2. 2260 Herenthout
  1. +32 (0)494 70 38 22
  2. [email protected]
Zwembad paspoort
  1. Type: Overloop zwembad
  2. Afmeting: 3,84 x 12 meter
  3. Type kuip: Beton, wanden 35 cm, bodemplaat 30 cm dubbel gewapend
  4. Boordsteen & terras: Gebrande graniet & Padouk
  5. Trap: Graniet over de gehele breedte
  6. Buffertank: 5000 liter
  7. Afwerking kuip: Belgische blauwe steen
  8. Verlichting: 6 stuks LED-Adagio
  9. Verwarming: Warmtepomp
  10. Filter: Pentair triton II
  11. Pomp: Pentair intelliflo
  12. Desinfectie: Waterstofperoxide

Genieten door alle seizoenen heen

Bij het ‘t Groene Plan kan je terecht voor kwaliteitszwembaden & zwemvijvers maar ook voor hybride baden, het beste van de twee systemen gecombineerd. Maar ook voor het tekenen en aanleggen van de tuin en bestratingen er omheen kan je rekenen op de knowhow van ’t Groene Plan. Het is trouwens beter dat dit in handen is van één bedrijf zodat alle werken perfect op elkaar zijn afgestemd.

Voor dit project gelegen te Baal kozen de opdrachtgevers voor een hybridebad met inbegrip van de aanleg van de tuin eromheen. Het bad werd bekleed met blauwe hardsteen en voorzien van een overloopgoot in zwart gebrand graniet. Een trap over de volledige breedte van het bad zorgt voor een perfecte toegankelijkheid en is tevens bruikbaar als zitbank. Door de stijl van de woning door te trekken naar de tuin en de waterpartij ontstond er een perfecte harmonie tussen deze drie elementen. Vanuit de woonkamer zie je dan ook dat deze waterpartij mooi aansluit bij het huis en de tuin. De boordsteen werd iets hoger geplaatst dan het aansluitend terras wat een zwevend effect oplevert. ’s Zomers kan je in dit type bad lekker genieten van een verfrissende duik in zwembadmodus. ’s Winters in zwemvijvermodus, geniet je van een rustgevende waterpartij waar planten en bomen zich prachtig in spiegelen. Dit spiegeleffect wordt nog extra versterkt door de donkere kleur van het bad en de boordsteen. Afdekken hoeft niet, gelukkig maar, want het zou de tuin volledig ontsieren. Tijdens de tuinwerken werd de prachtige notenboom bewaard en omringd door mooie buxus vormen. Het terras uit padouk loopt, naast de waterpartij, verder door tot aan de frisgroene grasmat.

Eco-friendly door technisch vernuft
De regeneratiezone, met lavasteen en voorzien van zuiverende planten, werd om esthetische redenen niet aangesloten aan het bad. Tenminste niet zichtbaar, want ondergronds zijn het bad en de filterzone door leidingen verbonden. Hierdoor kan men ’s winters overschakelen naar een volledig natuurlijke- & milieuvriendelijke filtercyclus. Maar ook tijdens het zwemseizoen wordt er zuinig met de kostbare energie omgesprongen. De frequentie gestuurde pompen gebruiken een minimum aan energie en hebben bovendien een geluidsarme werking. Bijverwarmen, wat in België toch een must is als je het  zwemseizoen met enkele maanden wil verlengen, gebeurt middels een warmtepomp. Deze techniek zorgt voor een ware energieboost. Omdat een warmtepomp natuurlijke energie uit de lucht gebruikt om warmte te onttrekken, is het de ideale oplossing voor het verwarmen van zwembaden. Vriendelijk voor dus voor budget én milieu. De ontsmetting gebeurt met waterstofperoxide in plaats van het traditionele maar milieubelastende Chloor. Bovendien is deze manier van ontsmetting vriendelijk voor de huid en de luchtwegen.