Zwembaden

Realisatie van 't Groene Plan

't Groene Plan

't Groene Plan
  1. Plassendonk 6
  2. 2260 Herenthout
  1. +32 (0)494 70 38 22
  2. [email protected]
Zwembad paspoort
  1. afmetingen: 10x4m
  2. diepte:1,5m
  3. bodem en wanden: betonblokken 29/19/19
  4. afwerking:Bodem in keramische tegel formaat 60/60
  5. type pomp:Intelliflo
  6. type filter:diepbed
  7. verwarming:warmtepomp 17Kw
  8. afdekking:vloeibaar rolluik
  9. afboording:Hardsteen
  10. terras: Klinkers hardsteen

Natuurlijk en ecologisch zwemmen in je eigen Hybrid-Pool®

Belgische innovatie

Natuurlijk en ecologisch zwemmen in je eigen Hybrid-Pool®

Zwemvijver- en zwembadbouwer Kris Buggenhout van ’t Groene Plan heeft met zijn Hybrid-Pool® of hybride zwembad een uniek en 100% ecologisch concept ontwikkeld waarbij hij de voordelen van een zwembad combineert met de pluspunten van een zwemvijver. De Hybrid-Pool® heeft de voorbije jaren met succes zijn weg gevonden naar tal van klassieke, landelijke en moderne woon- en tuinprojecten. Bij ’t Groene Plan kan je trouwens terecht voor de totaalaanleg van je tuin, mét mooi poolhouse wanneer je het plaatje compleet wil maken.

Een Hybrid-Pool® biedt hetzelfde comfort en dezelfde voordelen als een klassiek zwembad.

Kris Buggenhout: “Je zwemt in perfect kristalhelder én verwarmd water. De wanden van het hybride zwembad zijn kraaknet, zonder dat je daarvoor chloor en zware metalen hoeft te gebruiken. Bovendien is de gebruikskost laag en de belasting voor het milieu miniem. Een hybride zwembad wordt op dezelfde manier geconstrueerd als een hoogkwalitatief zwembad, met een dubbel gewapende betonnen vloerplaat, gegoten betonnen muren of gewapend metselwerk. We voorzien uiteraard isolatie en bekleden de wanden met folie, EPDM, mozaïek of natuursteen.”

Drie soorten natuurlijke zwembaden

Bij ’t Groene Plan kan u kiezen uit drie verschillende soorten natuurlijke zwembaden: de klassieke zwemvijver, het biologisch zwembad en het hybride zwembad.

1. De klassieke zwemvijver

In de klassieke zwemvijver wordt het water gezuiverd door een moeraszone. Daarbij wordt het vervuilde water naar deze zone overgebracht, waar bacteriën op de waterplanten de vervuiling afbreken. Kris Buggenhout: “Het water blijft helder, maar het is niet helemaal uit te sluiten dat er zich een biofilm op de wanden hecht, met lichte algenvorming tot gevolg.”

2. Het biologisch zwembad

De zuivering in het biologisch zwembad wordt verzekerd door een hoge diepbedfilter. Het water sijpelt heel langzaam door een massa glasparels en geeft op deze manier zijn residuen af. Het water krijgt nog een nabehandeling met een UV-filter en met een door Kris Buggenhout ontwikkelde natuurlijk systeem, waarmee verhinderd wordt dat er zich algen en een biofilm vormen.

3. Het hybride zwembad

Het hybride zwembad heeft een plantenzone. In de zomer wordt deze losgekoppeld van het zwembad en fungeert het bad als een biologisch zwembad en wordt het op dezelfde manier gereinigd. In de winter leg je de reinigings- en ontsmettingsinstallatie stil en neemt de plantenzone de zuivering van het bad over. Kris Buggenhout: “Op deze manier combineer je de voordelen van een zwemvijver met die van een zwembad. In de zomer kan je in proper en verwarmd water zwemmen en in de winter kijk je uit op een mooie vijver.”

Een hybride zwembad wordt meestal afgewerkt in blauwe hardsteen wat het water een mooie, kristalheldere kleur geeft. Net als in een gewoon zwembad kan je opteren voor accessoires zoals LED-verlichting, een onderwater muziekinstallatie, massagejets, ligbanken, een centrale stofzuiger,…

Bestaand zwembad ombouwen

Ook bestaande zwembaden kunnen omgebouwd worden tot een hybride zwembad. Kris Buggenhout: “Je zal een flink stuk besparen op de energiekost, makkelijk tot zo’n duizend euro per jaar.”

Afdekken met het ‘vloeibaar rolluik’

Heel innovatief is het ‘vloeibare rolluik’ dat je op je zwembad kan laten aanbrengen, waarbij op het water een flinterdun laagje van slechts enkele microns dik wordt gelegd, bestaande uit magnetisch geladen moleculen. 

Kris Buggenhout: “Dat laagje is onzichtbaar voor het blote oog, maar heeft een grote isolerende werking waarmee je tot veertig procent van je warmteverlies kan besparen. Als je wil zwemmen, kan je gewoon ‘door je vloeibaar rolluik heen’ springen. Na het zwemmen komen de moleculen van de vloeibare rolluik terug samen om hun isolerende laagje te vormen. Is het niet veel leuker om het hele jaar door vanuit je huis op het water te kunnen zien, in plaats van op een rolluik of dekzeil en in de winter geniet je van een mooi uitzicht, zonder opstijgende damp.”

Toontuin

Aan de Leibeeklaan 8 in Herenthout kan je de prachtige toontuin van ’t Groene Plan bezoeken. Je bent welkom op donderdag en vrijdag van 10 tot 12 en van 13 tot 16 uur, op zaterdag van 10 tot 14 uur alsook op afspraak.   (NV)

’t Groene Plan, Leibeeklaan 8, 2270 Herenthout, T 014 70 61 51, [email protected], www.groeneplan.be, www.hybridpools.be


Opentuindagen
Deelnemer aan de opentuindagen van de landelijke gilden op 27 en 28 juni 2015.