Zwembaden

Realisatie van Badweelde

Badweelde

Badweelde
  1. Turnhoutseweg 67
  2. 2340 Beerse
  1. +32 14 65 95 45
  2. [email protected]
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 4,5 m x 8,5 m en 1,5 m diep
  2. Afdekking: solarlamellen in pvc of het duurzamere en slagvastere materiaal polycarbonaat
  3. Verwarming: Roos®-zonneverwarming
  4. Rand- en terrastegels: gebouchardeerde gevlamde graniet
  5. Hoektrap: foliebekleding gecombineerd met de MPE Insupool®-isolatie
  6. Varia: dechlorinator, ledverlichting

Project Nijlen

Een zwembad om een leven lang zorgeloos van te genieten
Bad Weelde is een expertisecentrum waar je gegarandeerd het beste product aan de beste prijs in de markt kan kopen. Aan de hand van demobaden en verschillende demonstratieve technische installaties verschaft Bad Weelde aan alle klanten technische informatie. Het heeft ook een uitgebreid gamma Coast Spa’s, sauna’s, hammams en infraroodcabines. Het bedrijf is bovendien expert in binnenbaden en heeft daarbij vanzelfsprekend alle kennis van ontvochtiging. Voorts ontwerpt en bouwt het private wellnesscentra met o.a. VLAREM 2-gekeurde overloopspas.

Isolatie
Bad Weelde stelt zich hier voor met een zwembadproject in Nijlen. De klant wilde een helderblauw, sprankelend zwembad van 4,5 m x 8,5 m en 1,5 m diep. Na overleg stelde Bad Weelde een bouwkundig foliebad met Insupool®-isolatie voor. Deze isolatie zorgt voor 80% meer warmtebehoud. Insupool® is een crèmekleurige waterdichte MPE-isolatie van 19 mm dik en is speciaal ontwikkeld voor zwembaden. De isolatie is zacht. Ze geeft daardoor een aangenaam loopcomfort. Verder keert de isolatie na druk steeds terug naar zijn originele vorm waardoor de bodem ook op lange termijn glad blijft.

Zonneverwarming en ledverlichting
Het bad kan worden afgedekt met solarlamellen in pvc of het duurzamere en slagvastere materiaal polycarbonaat. Deze solarlamellen zorgen voor opwarming van het water en voor het behoud van die warmte. Verder dekt een solar lamellendek het zwembad ook veilig af. In combinatie met een Roos®-zonneverwarming wordt het water kosteloos op een aangename temperatuur gehouden. Bad Weelde plaatste hier de Roos®-zonneverwarming, met een automatische sturing voor een zeer grote efficiëntie. Deze verwarming is schoon, duurzaam en volkomen veilig. De zonnecollectoren verwarmen het water gemakkelijk tot zelfs 28 °C en zijn leverbaar in diverse maten. De Standard Power ledverlichting heeft een zeer lange brandtijd en hoeft bijna nooit te worden vervangen. Ze verbruikt weinig en is zowel binnen als buiten makkelijk te bedienen via een afstandsbediening.

Hoektrap
Uit de vele mogelijke variaties (Romeinse trap, een rechte of trapeziumvormige trap, ...) koos de klant een hoektrap. Zo behoudt hij optimale zwemruimte en kan hij volledige baantjes trekken. Door de foliebekleding gecombineerd met de MPE Insupool®-isolatie op iedere trede voelt de trap zacht en comfortabel aan.

Helder blauw water
Naast helder blauw water wilde de klant een makkelijk te onderhouden bad. Daarvoor is het belangrijk dat de filter en de pomp goed op elkaar én op de afmeting van het bad zijn afgesteld. Ook de ontsmettingsmogelijkheden werden grondig onderzocht. Met chloor of zout? Manueel of automatisch? De klant koos voor Intelligent Pool®, een automatisch sturingssysteem met afstandsbediening voor ontsmetting met vloeibaar chloor en een pH-regeling. Overbodig eraan toe te voegen dat dit automatische systeem het gebruik van chemicaliën aanzienlijk vermindert. Met de remote control van Intelligent Pool® bedien je niet alleen de besturing en de ontsmetting van het bad, maar kan je ook de verlichting al dan niet getimed bedienen. Er is ook een extra timer voorzien voor de sturing van bijvoorbeeld tuinverlichting.

Esthetisch advies
Het betonnen overstort werd aan de voorzijde afgewerkt met een RVS U-profiel zodat de zwemmer onder de randtegels in het bad niet tegen beton, maar tegen RVS kijkt. Granieten randtegels in harmonie met dezelfde terrastegels zorgen voor een mooi strak aansluitend geheel. Het rolluik werd onder het betonnen overstort geïnstalleerd zodat het niet zichtbaar is als het open is. Op deze manier moest ook niet met een houten lattenrooster worden gewerkt. De brede monden van de skimmers werden achter het rolluik geplaatst zodat ze niet zichtbaar zijn in het bad. Zoals alle inbouwdelen zijn ze in een lichtgrijze kleur om niet af te steken tegenover de folie met dezelfde kleur. Alles past zo ook bij de grijze kleur van de tegels.

Afboording
Het is heel belangrijk om tegels te kiezen waarop je niet uitschuift, die bestand zijn tegen chloorgas en die wintervast zijn. Bij dit project koos de klant uit het uitgebreide natuursteengamma voor rand- en terrastegels van gebouchardeerde gevlamde graniet.

Ecobad
Uit bovenstaande blijkt dat dit zwembad heel wat kenmerken heeft van een ecobad (Insupool®-isolatie, Roos®-zonneverwarming, ledverlichting, ...). Wie dat wenst kan nog werken met een ecopomp: bij deze pomp kunnen snelheid en debiet aangepast worden, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert. Voorts is er een alternatief voor zandfiltratie. Wie zeoliet gebruikt, heeft maar de helft van het totale volume nodig voor een zelfde filterresultaat en dat met een veel langere levensduur. Tot slot is er nog de dechlorinator. Dit toestel, dat net voor de afvoer op het einde van de filterinstallatie wordt geplaatst, neutraliseert alle chemicaliën uit het geloosde water en ontdoet het van chloor. Zo loos je chloorvrij water in het afvoersysteem. Bad Weelde kan altijd in eender welk bad bestaande toestellen vervangen en het zwembad volledig eco-vriendelijk maken.