Zwembaden

Realisatie van Badweelde

Badweelde

Badweelde
 1. Turnhoutseweg 67
 2. 2340 Beerse
 1. +32 14 65 95 45
 2. [email protected]
Zwembad paspoort
 1. Afmeting: 4 x 10 x 1,5 m
 2. Binnenbekleding: superliner 85/100 lichtgrijs
 3. Toegang zwembad: hoektrap met 4 treden
 4. Isolatielaag: Insupool® isolatie 18 mm tegen wanden en op bodem
 5. Afdekking: automatisch rolluik met pvc zonnelamellen in een rolluiknis onder een betonnen overstort (pvc inhangscherm in het bad voor de rolluiknis)
 6. Waterbehandeling: Speck Stille pomp en Intelligent Pool met afstandsbediening (automatische sturing met pH meting en dosering) die ook een zoutelectrolyse aanstuurt
 7. Verwarming: ROOS® zonnecollector
 8. Randtegels: graniet rocky grey 120 x 35 x 4 cm
 9. Verlichting: twee inbouwspots LED315 28W/12V witte power led met transformator

Project Westerlo

Laat je leiden door goed ADVIES!
Zoek je goed advies én daarenboven de beste prijs/kwaliteits-garantie, dan ben je bij Bad Weelde aan het juiste adres. De eigenaar van dit privé-zwembad in Westerlo had een project in gedachten dat hij graag wilde (laten) uitvoeren. Bad Weelde adviseerde en begeleidde hierbij van A tot Z.

Voor de plaatsing van dit skimmer bad werd na de droogzuiging en het graafwerk een bodemplaat van 20 cm gegoten, voorzien van dubbele bewapening. De wanden werden opgetrokken in metselwerk met blokken van 29 cm.

Wat Bad Weelde zeker nooit vergeet, is het isoleren van deze wanden en de bodem. Een zwembad koelt immers ook af langs de bodem en de wanden. De grondtemperatuur is vanaf ongeveer 40 cm onder de oppervlakte nooit warmer dan 10 °C, ook niet bij een hittegolf. Bad Weelde ontwikkelde speciaal hiervoor de closed cell MPE isolatie Insupool. Deze isolatie is 18 mm dik, crème-kleurig, zacht, niet samendrukbaar en waterdicht. Door deze isolatie op de wanden en de bodem aan te brengen, samen met de afdekking van het bad, creëer je een gigantische thermoskan die je opgewarmde zwembadwater langer warm zal houden.

Voor de afdekking koos de eigenaar een automatische rolluik voorzien van PVC zonnelamellen. Deze rolluik hangt op in een rolluiknis onder een betonnen overstort. Er is een PVC inhangscherm in het bad voorzien om deze rolluiknis netjes weg te werken. Deze rolluik biedt naast het warmtebehoud ook verhoging van de veiligheid. Zeker een belangrijke factor als er kinderen aanwezig zijn. Op de Insupool isolatielaag werd een lichtgrijze superliner van 0,85 mm dikte aangebracht. Wil je het zwemseizoen verlengen dan moet het water verwarmd worden. Dit heeft natuurlijk zijn prijs. Je kan echter kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing die daarenboven je portemonnee spaart. Deze eigenaar koos het Duitse zonneverwarmingssysteem Roos. Via een zonnecollector gebruik je de energie van de zon om je zwembadwater op te warmen. Handig én goedkoop!

Om een goede waterkwaliteit te garanderen zijn een filterinstallatie en een krachtige pomp onontbeerlijk. De filter is een polyester Top filter met een diameter van 61 cm. De Stille pomp 90/15 van Speck zuigt het water naar de filter toe. Via het Intelligent Pool® systeem, dat volledig computergestuurd is, blijft het water altijd schoon en helder. Terwijl je zelf onbezorgd geniet van het water, zorgt deze automatische “zwembadmanager” voor een optimale pH-waarde en houdt de chloorconcentratie in balans. Met één afstandsbediening kan je zowel de pomp, de filter en de lichten in en rond het zwembad regelen. Het systeem kan later worden aangesloten op domotica, gsm of pc. Twee inbouwspots LED315 28W/12V (witte power led) verlichten het bad en zorgen dat je ook ’s avonds nog lekker kan genieten in en rond het water.