Zwembaden

Realisatie van ClimaWorld

ClimaWorld

ClimaWorld
  1. Kalvekeetdijk 187
  2. 8300 Knokke-Heist
  1. +32 50 62 84 87
  2. [email protected]

Een swimspa: onbekend is onbemind

“Veel mensen kennen een swimspa niet”, begint Peter Maene van ClimaWorld. “En dat is jammer want een swimspa heeft alle voordelen van een groot zwembad maar met veel minder verbruikskosten. En je hebt er niet veel plaats voor nodig. Door ons uniek ‘self-clean system’ heb je er bovendien weinig tot geen onderhoud aan.”

In een swimspa kan je eindeloos blijven zwemmen. “Vergelijk het met een loopband, maar dan voor zwemmers. De ingebouwde tegenstroominstallatie kan je aanpassen aan je eigen zwembehoefte. Zowel de recreatieve zwemmer als de echte sportieve zwemmer kan met dezelfde installatie aan de slag. Een swimspa meet tussen de 4,3 en 6 meter en heeft een zelfdragende structuur. De unieke meerlagenstructuur heeft geen omkasting nodig.”

Twee gedeeltes

Elke swimspa heeft een zwemgedeelte en een spagedeelte met massagezone. “Het water in het spagedeelte vraagt een temperatuur van 37°C. Maar daar kan je niet in zwemmen. Of je stelt de temperatuur lager in zodat je kan zwemmen. Om dat probleem op te lossen hebben we swimspa’s die uit twee aparte delen bestaan. Eén kuip, maar twee aparte technieken. Zo kan je met verschillende temperaturen werken.”Een swimspa wordt meestal ingebouwd. De bijhorende whirlpool zit dan ook in de grond. “En voor een whirlpool geeft dat niet altijd een even aangenaam gevoel. Doordat je tot aan je nek in het water zit, is het veel leuker om boven de grond te zitten. Daarom kan je onze swimspa’s met whirlpools half inbouwen of zelfs volledig opbouwen.”

Energiebesparing

Een swimspa kan de verschillende verwachtingen van verschillende gezinsleden moeiteloos combineren. “Terwijl één iemand traint, kan een andere rustig in het massagegedeelte zitten. De verschillende voorgeprogrammeerde massage-instellingen kunnen je rugpijn, spijsverteringsproblemen, cellulitis, hoofdpijn, slapeloosheid en stress verzachten. Niet alleen op gezondheidsvlak dus niks dan voordelen. Ook qua energiebesparing kent dit soort baden zijn gelijke niet. De verwarmingskosten kunnen bij een conventioneel zwembad aardig oplopen. Een swimspa heeft een inhoud van 6000 tot 10 000 liter. Bij een gewoon zwembad is dat vaak tien keer zoveel. Zoveel water opwarmen kost wel wat aan energie. Maar ook aan onderhoud en ontsmettingsmiddelen. Daar zijn er verschillende mogelijkheden voor. Een chloor doseersysteem of een volledig automatisch waterbehandelingssysteem.”

Heel jaar zwemmen

ClimaWorld bouwt ook gewone zwembaden, maar merkt dat steeds meer mensen heel bewust voor een swimspa kiezen. “Niet alleen mensen met een kleine tuin. Ook klanten die bewust zijn van het feit dat je een swimspa een heel jaar door kan gebruiken in plaats van maar vier maanden. Bovendien kan je een swimspa ook heel luxueus afwerken met mozaïektegeltjes. Dan heb je echt een pareltje in je tuin.”

Weinig onderhoud

De ClimaWorld Self-Cleaning spa’s zijn uitgerust met een uniek self-clean systeem. “Dit geavanceerd systeem verwijdert oppervlaktevuil en reinigt tegelijk de bodem met de ingebouwde bodemafzuiging. Deze combinatie maakt dat je niet voortdurend de waterkwaliteit in de gaten moet houden zoals bij andere whirlpools. Elk kwartier wordt de volledige waterinhoud van de whirlpool gereinigd. Het quick drain systeem maakt dat de spa zichzelf razendsnel ledigt met zijn eigen pomp. Het neemt al uw onderhoudszorgen weg zodat er nog meer tijd overblijft om te genieten.”