Zwembaden

Realisatie van ClimaWorld

ClimaWorld

ClimaWorld
  1. Kalvekeetdijk 187
  2. 8300 Knokke-Heist
  1. +32 50 62 84 87
  2. [email protected]

Voordelen zonder nadelen

“Een relatief klein en stijlvol zwembad met grootste mogelijkheden”; dat is wat de eigenaars van dit project wensten te creëren in hun achtertuin. Zwemmen, aquagym, hydrotherapie en krachttraining combineren in één zwembad? De oplossing werd deze ClimaWorld Swimspa bekleed met een prachtige porseleinen mozaïekbetegeling. Met 6,10 m lengte, 2,55 m breedte en 1,45 m diepte garandeert dit bad je bovendien uren zwemplezier, waterpret en relaxatie met een minimum aan onderhoud en kosten.

Deze mix van een zwembad en een spa waarin je perfect kan zwemmen maar ook relaxen was de oplossing waar de eigenaars dus van droomden. Niet dat de buitenruimte er niet was voor een uit de kluiten gewassen klassiek zwembad, maar waarom inboeten op gebruiksgemak en bovendien meer onderhoud en meer verwarmingskosten betalen bij een groter zwembad? Dit  werden onder meer de doorslaggevende elementen waarom er voor dit concept werd gekozen, om nog maar te zwijgen van de automatische en tevens zeer veilige ClimaWorldCover, die in gesloten of open toestand nog een extra prachtige zithoek oplevert.

Uitmuntende kwaliteit met vooruitstrevende techniek
Het bad zelf bestaat uit een meerlagig zelfdragende epoxy constructie die volledig geïsoleerd is. Hierop werd de mozaïek geplaatst tot op de randen zodat dit perfect aansluit aan het terras. Om het bad te verzinken in het terras werd een geïsoleerde kelder gestort met voldoende ruimte er omheen om de technieken te kunnen plaatsen maar ze ook makkelijk te kunnen onderhouden.

De MeCoDo-installatie stuurt volledig automatisch de pH en chloor regeling. Via de web-based communicatielink kunnen parameters moeiteloos in de gaten worden gehouden en eventueel vanop afstand worden bijgestuurd. Als je weet dat het bad verzonken zit in de geïsoleerde kelder, verwarmd wordt door een warmtewisselaar, aangestuurd wordt door energiezuinige frequentie gestuurde pompen en afgedekt wordt met een super isolerende ClimaWorldCover, dan weet je dat het verbruik nog moeilijk lager te krijgen is. Bovendien werd de filter gevuld met AFM, een soort glaskorrel dat de eigenschap van het klassieke zand qua filtering ruim overtreft en dus perfect helder water aflevert.

Sport en ontspanning
Zwemmen kan je eindeloos door de tegenstroominstallatie, die naar ieders wens in sterkte traploos kan worden aangepast. Na de sport een heerlijke ontspanning? Hiervoor werden de zitbanken voorzien van jets die een combinatie van lucht en water op je spieren afvuren. Je voelt de vermoeidheid al wegebben bij de gedachte
alleen.

ClimaWorld staat in voor de studie, de technieken en het ontwerp. Afhankelijk van het project wordt er een 2D of 3D simulatie en detailtekeningen uitgewerkt voor de klant. Ook is de begeleiding van aannemers, architecten en installateurs bij dergelijke projecten een optie.