Zwembaden

Realisatie van Noppe Zwembaden

Noppe Zwembaden

  1. Krijgsbaan 36
  2. 2110 Wijnegem
  3. +32-3 354 12 21
  4. info@noppe.be
  5. http://www.noppe.be
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 9,45 m x 4 m en 1,60 m diep
  2. Afdekking: Covrex® Pool Protection met volle lamellen, PLC gestuurde Touch Screen Pool Control
  3. Verwarming: hoge rendementswarmtepomp van PSA/Zodiac
  4. Waterbehandeling: energiezuinige ESPA Blaumar pomp met droogloopbeveiliging en een ESPA Lybra side mount zandfilter
  5. Varia: 4 witte, ledspots van 12V

Een perfect uitgebalanceerd totaalontwerp

Toen de klant aanklopte voor de totale heraanleg van zijn tuin met integratie van een zwembad, wist Tom Noppe van Noppe zwembaden dat hij doordacht te werk moest gaan. De oppervlakte was beperkt en de wensen van de klant specifiek. Samen met de tuinarchitect die het ontwerp uittekende, bood hij een creatief antwoord op alle wensen. De klant was uitermate tevreden over het resultaat.

Inplanting en afmetingen
Om de tuin extra dynamiek te geven, werd het zwembad zo’n 15 cm hoger geplaatst en omgeven door een massieve, gebouchardeerde, blauwe granietsteen. Het bad zelf is een rechthoekig vinylester monoblok zwembad met een geïntegreerde hoektrap. Dit Belgisch fabricaat van LPW Ceramic Pools komt met 30 jaar fabrieksgarantie. De afmetingen zijn 9,45 m x 4 m en 1,60 m diep, inclusief een geïntegreerde rolluikkast van 1 m. Omdat de tuin niet erg groot is, werd een schuifwand in hout naast het zwembad geïnstalleerd. Bij grotere tuinfeesten kan de wand open geschoven worden zodat de oprit erachter dienst kan doen als extra terras.

Isolatie
De isolatie van het bad wordt gegarandeerd door een honinggraatstructuur die het bad omgeeft en waardoor de totale wanddikte maar liefst 40 mm meet. Bovendien heeft het bad aan de buitenkant nog een extra topcoat die ervoor zorgt dat het grondwater geen schade aan het bad kan aanrichten.

Inbouwdelen
Het bad heeft 4 witte, ledspots van 12V. Geen traditionele schijnwerpers dus maar discrete, kleinere spots in beide zwembadbreedtes die voor een optimale en sfeervolle lichtverdeling zorgen. De 2 inspuiters werden afgewerkt met een sierprofiel in INOX316L. De bodemput werd in het rolluikgedeelte gemonteerd zodat het nooit hinderlijk is en visueel onzichtbaar. Ook de stofzuigeraansluiting werd om esthetische redenen in het rolluikgedeelte ondergebracht, met toegang via een rooster aan de bovenkant en afgewerkt met panelen van 50 x 50 cm in hardhout. De overloopskimmer, verlengd met een goot over de volledige badbreedte, laat een hoge waterstand tot net onder de boordsteen toe. Daardoor krijg je visueel het effect van een overloopbad.

Afdekking 
Om het bad af te dekken en te isoleren, koos Tom Noppe voor een Covrex® Pool Protection afdekking met volle lamellen omwille van de duurzaamheid, de hoge isolatiewaarde en het zelfdrijvend vermogen. Bovendien beantwoordt de afdekking aan de strenge, Franse veiligheidsnormen. De volautomatische rolluik wordt bediend door een PLC gestuurde Touch Screen Pool Control.

Technische installaties
De hoge rendementswarmtepomp van PSA/Zodiac is bewust ‘overgedimensioneerd’. Daardoor moet het toestel niet ‘op haar tippen’ lopen, met een langere levensduur en lager energieverbruik tot gevolg. Als Zodiac Premium dealer biedt Noppe Zwembaden trouwens een full omnium, on-site garantie van 3 jaar op het geleverde toestel. De filtratie van het water gebeurt door een energiezuinige ESPA Blaumar pomp met droogloopbeveiliging en een ESPA Lybra side mount zandfilter, gevuld met AFM (actief filter media). De waterbehandeling is makkelijk dankzij de integratie van een 75W UV-lamp en een regelbaar ionisatiesysteem. Daardoor daalt het gebruik van chloor met 75 %.