Zwembaden

Realisatie van BIO-POOLS

BIO-POOLS

BIO-POOLS
 1. Avermaat 124
 2. 9240 Zele
 1. [email protected]
Zwembad paspoort
 1. Afmetingen: 4 x 10 x 1,4 m
 2. Type zwembad: skimmerzwembad/biopool
 3. Bodemplaat: 20 cm gewapend beton
 4. Wanden: 20 cm gewapend metselwerk
 5. Wandbekleding: beschermvilt en TPO-folie, lichtgrijs
 6. Boord: gepolierde betontegels 100 x 100 cm
 7. Waterbehandeling: hydrolyse
 8. Filter: glasfilter met AFM filtermedia
 9. Pomp: Pentair IntelliFlo VS
 10. Verwarming: inverter+ warmtepomp
 11. Verlichting: DuraTech Adagio Pro, led white
 12. Afdekking: PC-rolluik Aquadeck, graphite solar

Luchtig en minimalistisch

In dit uitgebreide project heeft Bio-pools diverse elementen aangelegd, waaronder een biologisch zwembad, terras, poolhouse, stapstenen en gazon. Het zwembad is uitgevoerd met een lichtgrijze TPO-folie die naadloos aansluit bij de gepolijste betontegels. Voor de afdekking is een rolluik met solarlamellen voorzien, slim verborgen onder de plage. Dit biologische zwembad biedt zwemgenot in zuiver drinkwater van hoogwaardige kwaliteit, zonder de noodzaak van chloorontsmetting, wat zowel gunstig is voor het lichaam als het milieu.
De terrastegels vormen een elegante omlijsting rondom het biobad en lopen naadloos over in de vloer van het poolhouse, waardoor een harmonieus geheel ontstaat. De witte polyester wanden dragen bij aan de algehele uitstraling. Het poolhouse is verwarmd en beschikt over een schuifraam dat de grens tussen binnen en buiten verder doet vervagen.
Om extra sfeer in de tuin te brengen, is tussen de beplanting en bomen verlichting geïnstalleerd. Het minimalistische design en de zwart-wit kleurstelling vormen de rode draad doorheen dit project.