Zwembaden

Realisatie van DE COCK E&C nv

DE COCK E&C nv

DE COCK E&C nv
  1. Haarbemdenstraat 2
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 (0)11 25 04 92
  2. [email protected]

Historisch walhalla van welzijn

Deze 17e-eeuwse woning uit het Leuvense werd afgelopen jaar omgedoopt tot een walhalla van welzijn met een indoorspa voor 12 (!) personen en een buitenzwembad van 9 op 3 meter. Voor de eigenaar is het zeer belangrijk dat het ontwerp van de spa aansluit bij het historisch kader van de woning. Een opzet waarin wellnessbouwer De Cock E&C cum laude is geslaagd. De spa heeft 24 luchtjets en 46 waterjets. De wanden zijn afgewerkt met imitatiemozaïek van het Italiaanse designmerk Ezarri. De Griekse ornamentele krullen (frisés) zijn ter plaatse met de hand aangebracht en zorgen samen met de zware houten zuilen voor een grote portie barok. 

Het buitenzwembad heeft een onderloop en wordt ontsmet via hydrolyse. De bodem en wanden zijn afgewerkt met opvallende blauwgroene steenstrips van Marazzi, geplaatst in een prachtig visgraatpatroon. De afwerking van het zwembad voelt intentioneel Noord-Afrikaans (Marokkaans) aan. Hierdoor past het zwembad perfect binnen de exotisch ogende tuin. Verder heeft het zwembad een dubbele plage en wordt het afgedekt met een automatische rolluik.

Om het ontwerp van het zwembad en de spa aan elkaar te knopen, werd er bij beide faciliteiten gekozen voor een boord uit Franse recuperatiesteen.  

Goud in de categorie WELLNESS@HOME
2022

Wedstrijd

Winnaars 2021/2022