Poolhouses

Realisatie van BoGarden BVBA


BoGarden BVBA

BoGarden BVBA
  1. Trompstraat 26
  2. 9190 Stekene
  1. +32 3 789 28 10
  2. info@bogarden.be



Sleutel op de tuin

“Outdoor living” is de laatste jaren een bijzonder begrip geworden. We willen niet alleen een stijlvolle woning maar ook onze tuin moet charme uitstralen. Wil je de charme van je tuin onderstrepen dan mag een houten bijgebouw echt niet ontbreken. Bij BoGarden helpen ze je graag verder bij het realiseren van zo’n project dat perfect past bij de rest van de woning en de tuin. De beste vaklui staan klaar om hun passie voor perfectie te tonen.

Familiebedrijf met pit 
BoGarden is een bedrijf dat reeds vier generaties lang gespecialiseerd is in schrijnwerkerij. Een jong, dynamisch en erg gedreven team staat garant voor een perfecte materiaalkeuze, zowel landelijk als modern. Persoonlijke klantservice dragen zij hoog in het vaandel. Dus voor het plaatsen van een houten bijgebouw bent u bij hun aan het juiste adres!

Een wens, een ontwerp, een gebouw 
De eigenaar van dit project wilde graag een houten bijgebouw in zijn tuin om langer te kunnen genieten van het buitenleven. De ontwerpers van BoGarden luisterden naar de wensen en ideeën van de bouwheer en gingen op zoek naar de meest geschikte oriëntatie voor het bijgebouw. Vervolgens werd een 3D model gemaakt en besproken met de klant. Na goedkeuring werden de definitieve bouwplannen opgemaakt alsook de stedenbouwkundige vergunning aangevraagd. Nadien startte men in het atelier met grote zorg aan de bouw van het project.

Een moderne stijl
De eigenaar koos voor een modern open gebouw in padoek gecombineerd met gevelbepleistering. De padoek werd horizontaal aangebracht en zorgt voor een natuurlijke touch in contrast met de bepleistering. Aan de linkerzijde, die iets lager ligt, is een berging voorzien van 3 x 5 m. Deze berging is afgesloten door een schuifdeur zodat het geheel strak blijft. Aan de rechterzijde is er open ruimte voor een zithoek en een keukenblok. Dit gedeelte heeft een overkapping van 8 x 5 m waarop elektrische verwarmingselementen (heatstrips) bevestigd zijn. Glazen gordijnen die de ruimte aan de zijkanten kunnen afsluiten, houden regen en wind tegen, laten licht binnenvallen en laten de opgewekte warmte niet verloren gaan. In totaal heeft het bijgebouw een lengte van 13 m en een breedte van 4,5 m. De vloer werd afgewerkt in het zeer stabiele en duurzame Ipé hout en vormt een mooi geheel. Wanneer ’s avonds de ingebouwde spots aangestoken worden, is het heel gezellig vertoeven naast het water.