Wellness thuis

Een zee van (nieuwe) mogelijkheden

Steeds meer mensen kampen met psychische problemen. Ook op de werkvloer eisen vermoeidheid, stress en burn-out hun tol. De belangrijkste oorzaken: de aanhoudende crisis en een verstoord evenwicht tussen loopbaan en privéleven. Geen wonder dat we snakken naar ontspanning en verwennerij! Dankzij de vele mogelijkheden om thuis een heus wellnesscentrum in te richten, is de hemel binnen handbereik. Zwembaden Plus nam een duik in het aanbod. Zoekt u mee de stilte op?

Wellness is pure luxe. Vroeger was het een privilege dat was voorbehouden voor de happy few. Vandaag is het gelukkig geen voorrecht meer voor de gefortuneerde medemens. We geven gretig wellnessweekends en -behandelingen cadeau aan onze naasten en onszelf. En studies tonen aan dat de wellnesssector boomt – zelfs als de economie in het slop zit. Nóg beter dan een weekendje ontspannen in een wellnesscentrum? Een oord van verwennerij in je eigen huis!

Een weldaad voor lichaam en geest
De mogelijkheden om uw badkamer om te toveren in een privéwellness zijn legio. Van een douche met rustgevend watergordijn of een massagebad, tot een alles-in-één cabine met sauna, hammam en infrarood. Ze hebben allemaal een positieve invloed op je fysieke en geestelijke gezondheid. Ze halen de mentale ballast van je schouders, verminderen stress, en laden je batterijen op. De hoge temperaturen in de sauna, infraroodcabine of het stoombad elimineren toxische stoffen, geven je immuunsysteem een boost en zijn heilzaam voor pijnlijke spieren en gewrichten.

Legio mogelijkheden en snufjes
Aanbieders van wellnessproducten investeren voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om nieuwigheden op de markt te brengen. Dat resulteert in een uitgebreid aanbod waarin ieder zijn gading vindt. Van vochtige of droge sauna’s in hout of kunststof met verschillende mogelijkheden voor de brandstof, tot cabines die meerdere functies combineren en allerlei opties bieden zoals muziek, televisie en verlichting.

 

INFRAWORLD

Unica – betaalbaar maatwerk

Unica heeft zijn naam niet gestolen. Deze Triosol-infraroodcabine wordt helemaal afgestemd op de individuele wensen van de klant. De designcabine heeft een modern en strak uiterlijk en biedt de gebruiker talloze opties voor een budgetvriendelijke prijs. Unica is beschikbaar in vier breedtes (154, 162, 171 en 179 centimeter). U plaatst de hoekingang naar keuze links of rechts. Als houtsoorten voor binnen en buiten kiest u uit Noord-Europees vurenhout, espenhout en Oostenrijks alpendennenhout. Unica 1 heeft één straler in elke hoek; Unica 2 bevat twee stralers in één hoek.

 

Ligbed met ingebouwde straler
Stel u voor: een comfortabel ligbed om heerlijk op adem te komen, terwijl u tegelijk geniet van een krachtige infraroodbehandeling. Met deze wellnesszetel kan het! Op het eerste gezicht is dit een modern ligbed dat zich thuis voelt in elk interieur. In de rugzijde is echter een krachtige infraroodstraler ingebouwd die uw rug, schouders en nekspieren behandelt met een intense en weldoende infraroodwarmte. Een schitterend concept met een helende werking op spieren en gewrichten.

 

KLAFS

S1 sauna– meer kwaliteit op minder ruimte
Traditionele sauna’s nemen relatief veel plaats in. De S1 sauna van Klafs daarentegen, past in haast elke ruimte. Met de uitschuifbare sauna geniet u op elke plek van ongeëvenaard saunaplezier. In ingeschoven toestand heeft de S1 sauna een diepte van amper zestig centimeter – vergelijkbaar met een gewone kast. Met één druk op de knop schuift u de sauna open tot een diepte van 1,60 meter: voldoende ruimte om zorgeloos te ontspannen. De S1 sauna is wereldwijd de eerste sauna die uitschuift zoals de zoomlens van een camera – en dat in nauwelijks twintig seconden! De drijvende kracht achter deze ruimtebesparende saunabelevenis is de eMOVE-technologie: een synchrone en geruisloze beweging die automatisch wordt gestopt als er iets in de weg ligt. Mooi meegenomen: de technologie is volledig onderhoudsvrij. De S1 sauna is beschikbaar in drie groottes, vijf buitenbekledingen en vier voorzijdes. Zijwanden, voor- en bovenzijde zijn rondom van dezelfde bekleding voorzien. Op aanvraag is ook een zijvenster beschikbaar.

 

 

 

ALPHA WELLNESS SENSATIONS
Alpha Wellness Sensations (AWS) is de internationale marktleider voor trendsettende innovaties. Het bedrijf ontwerpt, produceert en monteert hoogwaardige wellnessproducten aan competitieve prijzen. Ook AWS brengt tal van bijzondere nieuwigheden op de markt.

 

Infrawave Relax Lounge

Deze ergonomische IR-straler is een wereldprimeur met patent. De ligbank is perfect afgestemd op de menselijke anatomie, terwijl de fullspectrum infraroodstralers in het rugbereik voor een unieke beleving zorgen. Door de lengte van 105 centimeter is de stralingsoppervlakte een stuk langer dan die van de concurrentie. De rugstraler bereikt het dieper liggende spierweefsel – van de onderrug tot aan de nek – en heeft een gunstig effect op de bloedsomloop, gewrichtspijn, spierspanning en aandoeningen van de wervelkolom. De Infrawave Relax Lounge in Canadees rood cederhout wordt duurzaam geproduceerd in Europa, en straalt evenveel stijl als warmte uit.

 

Gasoven Kusatek
Met Kusatek maakt AWS gasovens beschikbaar voor privégebruikers – ideaal voor wie niet over voldoende stroomvoorziening beschikt. Met een gasoven – aangesloten op gasflessen of een gastank – vermijdt u het gedoe en de nadelen van stoken met hout. De Kusatek-oven produceert 10 tot 90 kW. De grootste voordelen: aanzienlijk lagere verbruikskosten, minder emissie en betere opgietsessies door de hogere temperatuur van de stenen.

 

SANIGO

Sanigo ontwerpt, bouwt en plaatst sauna’s en stoombaden, infraroodcabines en zwembaden, inclusief poolhouses. De firma levert uitsluitend maatwerk, van individuele elementen tot totale projecten voor in- en outdoor.

Maatwerk tot op de millimeter
De sauna’s en infraroodcabines van Sanigo worden per definitie vervaardigd in cederhout van de hoogste kwaliteit, duurzaam en prima bestand tegen vochtigheid, hoge temperaturen en weersomstandigheden. De architect bepaalt – in samenspraak met de eindklant en met advies van Sanigo – vorm, afmetingen en inrichting: enkele of dubbele banken, leuningen, hoofd- en rugsteunen, roosters, verlichting, domotica, licht- of aromatherapie, …

Stoombaden met een plus
Qua materialen werkt Sanigo bij voorkeur met natuursteen en feeëriek (glas)mozaïek, gevoegd met epoxy. Die voegen zijn bestand tegen (agressieve) reinigingsmiddelen en heet water. Ze absorberen nauwelijks vuil en zijn gemakkelijk schoon te maken. Kortom: een materiaal met een streepje voor. De stoombaden kunnen volledig worden gepersonaliseerd: van klassieke ontwerpen geïnspireerd op de baden van het oude Rome, tot typisch Turkse hammams en uitgepuurde natuurstenen cabines.

 

VSB Wellness
VSB is een hecht familiebedrijf in het landelijke Diessen (Nederland). In de thuishaven in Brabant kunnen particuliere klanten en grote opdrachtgevers in de uitgebreide showroom terecht – dé manier om persoonlijk kennis te maken met VSB en zijn professionele medewerkers. VSB produceert uw sauna, stoombad, infraroodcabine, bouwkundig zwembad of whirlpool – van losstaande units tot geïntegreerde totaalprojecten.

Innovatieve producten
De collectie is even eigentijds als innovatief, met een strakke belijning, onovertroffen kwaliteit en uitzonderlijk comfort. Een van de nieuwste trends is fineren. In combinatie met andere materialen zoals natuursteen, geeft dit een heel nieuwe dimensie aan de uitstraling van uw wellness.

 

Oogstrelend design
VSB realiseerde een indrukwekkende stoomcabine annex douche in een beperkte ruimte. De wand in glasmozaïek is een indrukwekkende blikvanger – een knappe aanvulling op de frisse uitstraling van de cabine. Onder de subtiel geïntegreerde hemeldouche van Dornbracht regent het naar wens zachte of harde stralen. De wellnesswand – een specialiteit van VSB Wellness – combineert meerdere wellness-elementen in uiteenlopende opstellingen. Mogelijkheden en materialen worden naar wens ingevuld, met veel oog voor trends, esthetiek en persoonlijke voorkeuren van de klant. In dit voorbeeld hebben de sauna en de douche een uitgelichte glazen achterwand met een natuurimpressie. Kers op de taart: de luxueuze buitenspa die het summum van klasse en comfort is.

 

www.sanigo.be

www.klafs.de

www.infraworld.be

www.alpha-wellness-sensations.be

www.vsbwellness.nl