Dompel je onder in de wereld van spa’s

Welzijn, welbehagen, goed gevoel, wellness, tijd voor jezelf, quality time … Het zijn begrippen waarmee je tegenwoordig langs alle kanten om de oren geslagen wordt. Modewoorden? Niet echt meer. Het besef dat er meer is dan werken en geld verdienen, dat we hier ook op dit ondermaanse gezet zijn om te genieten, wint steeds meer veld. En dus trekken meer en meer mensen op zoek naar mogelijkheden om thuis lekker te ontspannen. Alleen, met de partner of met het hele gezin. En welaan dan, als we toch bezig zijn: met de familie en vrienden. Op die zoektocht komen we al snel terecht bij de spa’s, die grote kuipen zaligheid waarin je je laat wegzakken en waar je voelt hoe alle beslommeringen van je afglijden. Maar welke moet je kopen? Wij trokken op zoek in spawonderland en zetten negen spa’s op een rijtje in de prijsklasse rond 12.500 euro. 


Evolution Spas - model Aqua Extreme

Adviesprijs € 12.185 (inclusief externe warmtepomp en installatie)

Verlichting
De spa wordt standaard geleverd met jetverlichting. De jets, de waterval en de ijsemmer hebben ledverlichting. In de spa zelf bevindt zich nog een grote led en meegeleverde led’s voor de omkasting bieden de mogelijkheid zelf de trap te verlichten. De ledverlichting (instelbaar in 30 kleuren) is programmeerbaar.

Geluid
Uniek Aquavibe Soundsystem. Het Evolution Spa-geluidssysteem is voorzien van vibro-speakers. Die zijn gemonteerd tegen de kuip onder de spa. Voordeel is dat het geluid door het water komt waardoor je in de spa een sensatie aan geluid hebt, maar buiten de spa niemand lastig valt. Omdat de geluidsgolven echt voelbaarzijn in het water is het systeem is ook te gebruiken voor klankmassage. De vibro-speaker is gemonteerd in een warme droge omgeving en heeft daardoor een lange levensduur. 
De spa is voorzien van een waterproof docking station voor je iPod.

Extra
De Evolution Spa is voorzien van de eenvoudige, maar uiterst doeltreffende aromatherapie LastingScents®. Deze aromatherapie is aan of uit te zetten en de intensiteit van de geur kan zelf worden gekozen. LastingScents is verkrijgbaar in 9 verschillende geuren. 

Bediening
De bediening gebeurt via een vast en volledig waterproof paneel.

Aantal spuitkoppen
61 jets (RVS), waarvan 10 airjets, 7 direct jets 2’’, 20 dubbel roterende jets 2’’, 4 direct jets 2,5’’, 1 direct jet 3’’, 2 single roterende jets 3’’, 4 dubbel roterende jets 3’’, 2 single roterende jets 4’’ en 5 dubbel roterende jets 4’’. De jets zijn kogellagervrij en voorzien van een spinnaald voor een betere rotatie en zelfreiniging.

Welke massagetechnieken
Er zijn veel verschillende keuzes qua massage-instellingen: naast de hoofdbedieningsknoppen om het water te verdelen over de volledige spa, zijn er ook aparte knoppen op die extra lucht inblazen. Verder kan elke jet individueel harder of zachter worden gezet en zijn de diverse luchtjets ook nog eens apart te sturen qua richting. De luchtblower zorgt voor een bubbelbad-effect.

Technische fiche

Formaat – aantal personen: 220 x 220 x 90 cm, 2 ligplaatsen + 3 zitplaatsen.
Hoofdsteunen: Hoofdsteunen in hoogte verstelbaar, uitgevoerd in EVA (een zeer sterke foam die bestand is tegen chloor en chemicaliën). EVA-hoofdsteunen kunnen geen water absorberen.
Omkasting
De omkasting van een Evolution Spa wordt gemaakt van synthetisch hout (kleur donkerbruin, grijs of kersen). Het materiaal vergt geen onderhoud en is weerbestendig. Deze omkasting wordt voorzien van een isolatieplaat met een hittereflecterende folie. Het water- en luchtdichte materiaal vormt een thermische barrière met betrekking tot zowel convectie en geleiding als straling. De volledig gesloten bodemplaat en de hele kuip zijn voorzien van isolatiefoam. Het trapje wordt in dezelfde kleur meegeleverd.

Starline (4SeasonsSpa’s) - model Julia

Adviesprijs € 11.900

Verlichting
Ledverlichting in 6 kleuren. Optioneel is er het E-Line optiepakket met uitgebreide kleurentherapie. De extra ledverlichting bestaat uit 4 sterke ledlampen in 6 kleuren.

Geluid
Niet standaard aanwezig. In het E-Line-optiepakket is een draadloos audiosysteem opgenomen. Met Blue-toothverbinding voor je audioapparaat (MP3, iPod of radio), 4 ingebouwde vibratiespeakers en een subwoofer. Bediening vanuit de spa.

Bediening
Door middel van een display op de rand zijn alle functies te bedienen en te programmeren.

Aantal spuitkoppen
43 massagejets (RVS), waarvan 5 werveljets, 1 impactjet, 15 rotojets en 20 pressiejets.

Welke massagetechnieken
Een uniek WIRP-massagesysteem op basis van 4 verschillende typen jets staat garant voor een volledige lichaams-massage. Alle jets zijn individueel te openen en onderling uitwisselbaar. Ook de kracht per jet is instelbaar. 
- Wervel Jet: 2 krachtige stralen met een draaiende beweging voor rug- en schoudermassage. 
- Impact Jet: krachtige enkele straal in richting verstelbaar voor massage van voeten, benen en rug. 
- Roto Jet: rustig masserende, draaiende straal met variërende uitslag voor massage van voeten, benen en rug.
- Pressie Jet: intense, dunne straal voor algemene lichaamsmassage die de doorbloeding verbetert.

Technische fiche

Formaat – aantal personen: 216 x 216 x 91 cm, 4 zitplaatsen + 1 ligplaats.
Omkasting
Omkasting van Canadees cederhout van de allerhoogste kwaliteit (18 mm). De natuurlijke oliën in het hout maken het tot een duurzaam en waterafstotend materiaal dat alle weersinvloeden, aantasting door insecten en bederf doorstaat. Een lange levensduur van het hout is daarmee gegarandeerd. 
De cederhouten omkasting is standaard verkrijgbaar in twee natuurlijke kleuren (Red ceder of Grey wash). Om tot een echte persoonlijke keuze te komen is de houten buitenkant in meer dan 200 RAL-kleuren verkrijgbaar.De spa past hiermee altijd bij het interieur of exterieur. Bijpassend trapje is optioneel.

MAAX® Spas - model 781

Adviesprijs € 12 500

Verlichting
Ledverlichting in en om het bad (waaronder 2 bekerhouders en waterval). Chromotherapie (lichttherapie) is toegepast om het effect van de hydrotherapie nog te verhogen.

Bediening
Balboa M7-techniek met Piëzo-schakelaar.

Aantal spuitkoppen
38 RVS jets met een speciaal design om een meer intensieve massage te geven.

Welke massagetechnieken
Zone Therapie die werd ontwikkeld in samenwerking met medische specialisten. Het concept van Zone Therapie is gebaseerd op het plaatsen van de juiste jets met de juiste afmetingen en druk die precies geplaatst worden op de specifieke zones waar zich de meest voorkomende spierspanningen bevinden:
Zone 1: Suboccipital - nek
Zone 2: Trapezius - schouders
Zone 3: Paraspinal - ruggegraat
Zone 4: Lumbosacral - onderrug
Zone 5: Glutual - billen
Zone 6: Voeten

Technische fiche

Formaat – aantal personen: 198 x 198 x 89 cm, 4 personen (waarvan 1 performance lounge seat).
Hoofdsteunen: Nek- en hoofdkussen.
Omkasting
ABS kunststof bodem en DuraMAAX-omkisting (kunst-
stof), verstevigd met een gerecycleerde houten plaat en voorzien van milieuvriendelijke BlueMAAX-isolatie en een warmtereflecterende isolatie. Dit alles bevestigd op een lichtgewicht stalen frame met levenslange garantie.

HotSpring - model JETSETTER

Adviesprijs € 12 450

Verlichting
Met het Luminescence™ 4-zone veelkleurig verlichtingssysteem is elke zone individueel te besturen om te genieten van je favoriete mix van kleuren: onder water, kuiprand, kussens en waterornamenten. Vind je dat te veel? Je kunt ook slechts één zone verlichten. Het systeem beschikt over een kleurenwisselaar die zeven kleuren laat roteren, alsook over een dimmer.

Geluid
Niet standaard aanwezig. Zowel het MP3-geluidssysteem als het draadloze TV- en geluidssyteem zijn optioneel. Het MP3-docking station wordt geïntegreerd in de spa-omkasting en is voorzien van een iPod®/iPhone®-dock en een extra aansluiting voor andere MP3-spelers. Met behulp van een waterbestendige afstandsbediening zijn de tracks en het volume van de iPod te regelen vanuit de spa of daarbuiten. Dankzij het exclusieve draadloze geluidssysteem kun je je iPod, iPhone of een ander muzieksysteem veilig binnenshuis laten staan. Hierop is bijna elke geluidsbron aan te sluiten: iPod, iPhone, MP3-speler of AM/FM-radio, cd/dvd-speler, zelfs audiobestanden op de computer. Het geluid wordt direct doorgestuurd naar de spa. Kabels zijn niet nodig. Met de exclusieve draadloze televisieoptie kun je ook je favoriete televisieserie naar de spa doorsturen. De 17” breedbeeld-LCD-TV is water- en temperatuurbestendig en is ook draaibaar zodat je vanaf bijna elke plek in de tuin TV kan kijken.

Bediening
Het IQ2020™ spacontrolesysteem – het brein in elke HotSpring – maakt gebruik van geavanceerde technologie waardoor de spa gemakkelijk te bedienen is. Het bedieningspaneel is zowel binnen als buiten de spa toegankelijk. Bediening is eenvoudig: binnen een minuut heb je de HotSpring spafuncties onder de knie. Het 9 cm kleuren LCD-scherm in hoge resolutie vertoont tekst in groot formaat: gemakkelijk te lezen, vooral in het donker. Het intern geheugen slaat persoonlijke voorkeursinstellingen op. De IQ2020-afstandsbediening is optioneel. Daarmee zijn alle functies te bedienen binnen een straal van 20 meter.

Aantal spuitkoppen
14 jets met roestvrijstalen jetomrandingen, daarvan 2 Moto-Massage dX-jets, 1 FootStream-jet, 4 HydroStram-jets, 2 rotary Hydromassage-jets, 1 directionele Hydromassage-jet en 4 precision-jets.

Welke massagetechnieken
De Moto-Massage™ dx jet op de loungeplaats levert twee warme waterstromen die over de rug heen en weer bewegen.

Technische fiche

Formaat – aantal personen: 213 x 165 x 74 cm, 3 personen.
Hoofdsteunen: Één hoofdsteun.
Omkasting
De Jetsetter beschikt over drie standaard Everwood™-omkastingskleuren: Coastal Grey, Redwood en Wenge. Daarnaast zijn er twee natuurstenen looks mogelijk: SpaStone™ Partial Surround. De gedeeltelijke SpaStone-bekleding bewerkstelligt een persoonlijke uitstraling, bijvoorbeeld in combinatie met een geïntegreerde trap die net zo breed is als de spa. De SpaStone Full Surround™ geeft de gehele spa een natuurstenen uiterlijk. De optioneel verkrijgbaar bijpassende SpaStone-traptreden maken het geheel af.

Softub Resort 300+

Adviesprijs € 10 954

Verlichting
Ledverlichting.

Bediening
Met behulp van een bedieningspaneel dat is bevestigd boven op de ‘Hydromate’ (unit naast het bad met daarin de pomp, de motor en de verwarming).
Aantal spuitkoppen: 7 jets

Technische fiche

Formaat – aantal personen: 2 m doorsnee, 69 cm hoog, voor maximaal 6 personen.
Hoofdsteunen: De nekkussens zijn van hetzelfde zachte materiaal gemaakt als het bad.
Omkasting
De Softub is gemaakt van Polybond en de buitenkant is luxe afgewerkt met Leathertex, waardoor de Softub bestand is tegen de zwaarste belastingen en weersinvloeden. In de kleuren Almond, Camel, Mocca en Sapphire Blue. Inclusief Poly Rattan omranding (verkrijgbaar in de kleur Honey, Black en Mocca).


HYDROPOOL SELF-CLEANING SPA H495

Adviesprijs € 12.645

Verlichting
Elektronische ledverlichting. De leds veranderen automatisch van kleur tussen blauw, groen, rood en wit.

Geluid
Niet standaard aanwezig, maar kan optioneel uitgerust worden met de HydroSurround Sound IPod docking station dat compatibel is met alle andere alternatieve audiobronnen zoals MP3-spelers.

Extra
Het geavanceerde Self-Cleaning-systeem verwijdert oppervlaktevuil en reinigt gelijktijdig de bodem met zijn ingebouwde bodemafzuiging. Met deze combinatie maakt deze spa het verschil. Enkel de ClimaWorld® Self-Cleaning-spa’s zijn uitgerust met deze technologie.

Bediening
Met de programmeerbare elektronische bediening heb je permanent de volledige controle over de spa. Het systeem bevat diverse veiligheidsinstellingen zodat je steeds zorgeloos kan genieten van een weldoende hydromassage. Via het bedieningspaneel kan je ook eenvoudig een economiestand en een slaapstand (antivriesstand) naar wens instellen. Je kan de toetsen zelfs vergrendelen waardoor kinderen of onbevoegden de spa niet in werking kunnen stellen.

Aantal spuitkoppen: 30/40 hydrotherapiejets in roestvrijstalen afwerking. 

Welke massagetechnieken
Het Versa Massage-systeem biedt de mogelijkheid om de intensiteit te regelen van de hydrotherapie voor een optimale ontspanning van specifieke spieren en verzachting van bepaalde pijnen of zelfs kwetsuren. De medium, standaard en oversized Versa Massage-jets zijn volledig regelbaar en verwisselbaar met andere jettypes.

Technische fiche

Formaat – aantal personen: 200 x 190 x 99 cm - 3-4 personen, 3 hydrotherapiezitplaatsen + 1 hydrotherapielounger
Hoofdsteunen: Zeer zachte hoofdkussens
Omkasting
Eerste keus cederhouten omkasting waarvan de panelen aan alle zijden van de spa verwijderbaar zijn om de toegang en het onderhoud makkelijker te maken. Optioneel is de onderhoudsvrije Everlast-composietomkasting verkrijgbaar.

Artesian spa’s - The Barbados

Adviesprijs € 12.900 

Verlichting
Dynapoint verlichtingsset met multicolor-leds en verlichte tranquillity waterval

Geluid
Bluetooth muzieksysteem met patio speakers

Extra
Footblasters (voor een zeer intense voetmassage), Crystal Clear UVC, app om spa met iPhone te bedienen.

Bediening
Balboa Control Pack

Aantal spuitkoppen: 61 Jets

Welke massagetechnieken
Helix massagejets, roterend en directioneel. Wave motion voor een gevarieerde rugmassage

Technische fiche

Formaat – aantal personen: 232 x 232 x 92 cm - 5 plaatsen, 2 liggers
Hoofdsteunen: 4
Omkasting
Omkasting Permawood in gevarieerde kleuren of ceder.

Coast spa’s - Cascade Niagara

Adviesprijs € 12 500

Verlichting
5” onderwaterspot. Alle jets zijn verlicht. Mogelijkheid tot ledverlichting buiten spa.

Geluid 
niet standaard voorzien. Kan altijd bijbesteld worden

Extra
De Cascade Niagara is de enige spa met een overlooprand. Het water loopt over de voorkant in een verzamelbekken en wordt gerecycleerd. Het voordeel is dat je vanuit deze tuinspa onbeperkt uitzicht hebt op de omgeving. Ook uniek is het feit dat de filters in een aparte filterkamer zitten zodat bij het stilleggen van de pompen geen vuil terug in het waterbekken loopt.

Bediening
Door middel van een luxueus LCD-kleurenscherm in de vorm van een stuur, ontworpen door de designers van Porsche. Ook mogelijk via afstandsbediening.

Aantal spuitkoppen
51 jets en 2 high performance spuitkoppen van 4” en 1 van 1,5”.
Uniek: de waterval van 60 cm breed die ervoor zorgt dat je zelfs met de schouders boven water niet afkoelt dankzij de constante stroom warm water uit de waterval.

Welke massagetechnieken
Massagejets die met één vinger kunnen geopend of gesloten worden. Dit ten behoeve van reuma- en artritispatiënten. Coast Spa’s heeft een programma in samenwerking met de Liga van Reumapatiënten in Canada.

Technische fiche

Formaat – aantal personen: 234 x 256 x 79 cm - 6 tot 7 personen
Hoofdsteunen: Zachte hoofdsteunen waarvan het zachte materiaal verwijderbaar is.
Omkasting
Omkasting in diverse materialen en kleuren: leisteen, hout en synthetisch.

Beachcomber Hot Tub 550 comfort lounger

Adviesprijs € 12 640

Verlichting
Everlite™ onderwaterverlichting (optioneel): sfeervolle verlichting met meerdere functies. Rood-groen-blauw, pulse, vaste kleur, enzovoort. Eclipse-verlichting: sfeervolle ledverlichting op de rand van de hot tub.

Geluid
De Beachcomber Hot Tub heeft 3 verschillende radio’s in het assortiment en daarbij is als uitbreiding een waterproof iPod-docking station leverbaar. Bij Beachcomber zijn de luidsprekers onzichtbaar tegen de achterkant van de kuip gemonteerd. Daardoor ontstaat een optimale geluidservaring in de hot tub met zo weinig mogelijk overlast voor omwonenden.

Bediening
In principe wordt de Beachcomber Hot Tub bediend met één vast paneel in de rand van de kuip (zowel van buiten als vanuit de tub te bedienen). Tegen meerprijs is een waterdichte afstandsbediening leverbaar waarmee zowel de hot tub alsook de (optionele) radio kan worden bediend.

Aantal spuitkoppen
FlexJet systeem tot 88 jets, over 27 Waterports. Alle jet-inserts zijn ‘moving’, dus roterend, masserend of wervelend.

Welke massagetechnieken
BriteWerx™ FlexJets System: de gebruiker bepaalt zelf welk soort jet, in welke jetpoort, welk type massage geeft. Beachcomber gebruikt alleen bewegende massagejets. Hierdoor ontstaat een optimale massage waarbij het aantal jets in de hot tub minder belangrijk is. Wat telt, is de functionele werking van de gecombineerde bewegende jets. Deze spa heeft Reflex Foot Massage™ dat wil zeggen dat er 3 extra jets in de voetbron zijn voor een directe reflexmassage van de voeten.

Technische fiche

Formaat – aantal personen: 203 x 224 x 97 cm, 6 personen met 1 cooling seat en 1 Form Fit lounger.
Hoofdsteunen: De zitplaatsen in het bad zijn diep en voorgevormd. Ook de hoofdsteunen zijn voorgevormd. Vanwege de hygiëne is niet gekozen voor zachte kussentjes.
Omkasting
De kuip: 10 acrylkleuren met metallic- of graniet-look. De onderhoudsvrije omkasting van Enviroskirt™-kunststof is beschikbaar in drie houtkleuren: Bamboo, Ebony en Walnut.