De nieuwste zwemspa’s onder de loep

De klassieke spa’s zijn in de loop der jaren erg geëvolueerd. Meer comfort. Meer mogelijkheden. Kortom: meer toeters en bellen. Maar de grootste ontwikkeling was ongetwijfeld de evolutie naar zwemspa’s: een combinatie van whirlpool en zwembad in een. Voor de een is een zwemspa een alternatief voor een traditioneel zwembad. Kleiner, goedkoper, makkelijker te onderhouden. Voor de ander is een zwemspa het beste van twee werelden: sport én ontspanning. Er zijn voldoende modellen op de markt die voor ieder wat wils bieden.  

Artesian spas, sporten à la carte
The Waterhouse in Vrasene is B2B-verdeler van het Amerikaanse merk Artesian Spas, producent van whirlpools en zwemspa’s. Voor Steve Heykers dient een zwemspa in eerste instantie om te bewegen. Geen ‘halfslachtig’ twee-in-eenbad met plaats om te dobberen en te trainen. Wel honderd procent sportbad. In de TidalFit van Artesian Spas wordt gewerkt!

De basis zet de standaard
De TidalFit is een echte allrounder om in te zwemmen, joggen, lopen, roeien, stretchen en aan krachttraining te doen. Een multifunctioneel sportbad met een groot aantal opties in de standaardversie: een elegante cascadewaterval, roeispanen, riemen en banden om met extra weerstand te trainen, een luxueus en isolerend afdekzeil, een digitaal controlesysteem met lcd-display, en nog veel meer. 

Opties à volonté 
Bovenop de standaarduitrusting bestaan nog tal van opties. Denk maar aan krachtige jetstromen, hydrotherapietoepassingen, draadloze controle om via een smartphone instellingen te regelen, ledverlichting, stereosysteem, dubbele zitbank, natuurlijke filtering met zilvermineralen … de lijst is quasi eindeloos. 

Unieke inbouwmogelijkheden
De TidalFit is niet alleen het ideale bad voor veeleisende sporters die thuis intensief willen trainen. In plaats van een ‘lompe’ bak boven de grond, krijgt u een mooi ingewerkt bad waarvan ongeveer een derde boven de grond uitsteekt. Dat is een pak minder log en biedt heel wat voordelen. De zwemspa kan immers mooier in zijn omgeving geïntegreerd worden. Bovendien is hij goedkoper dan een volledig ingebouwd model. Nog een voordeel van de gedeeltelijke inbouw? Dat is de veiligheid. De elektronica bevindt zich namelijk boven de waterlijn en kan dus niet door water beschadigd worden. 

THE WATERHOUSE
Kleine Kouterstraat 22a
B - 9120 Vrasene
T +32 474 92 94 75
[email protected]
www.thewaterhouse.be

De enige zwemspa met inbouwmogelijkheden zonder dat er met een dure betonnen put  met drainage systemen - die kunnen falen -  hoeft gewerkt te worden.

Michael Phelps’ persoonlijke zwemtrainer werd ontworpen om aan alle eisen van de  zwemkampioen te voldoen.

Michael Phelps 
Signature Swim Spas
een icoon waardig

Gewezen wereldkampioen en sport-icoon Michael Phelps werkte samen met het designteam van Master Spas om een signatuurlijn van zwemspa’s te creëren: de Michael Phelps Signature Swim Spas. Een hele mondvol, maar de lijn biedt dan ook eindeloos veel mogelijkheden. U kunt erin trainen en aan aquagym doen. Ontspannen en van hydrotherapie genieten. Maar in eerste instantie koopt u deze swimspa toch vooral voor de bijzondere zwemervaring. 

Speciale golven
Het gepatenteerde wave propulsion-systeem geeft een bredere, diepere en egalere stroming van het water. Het revolutionaire design van het bad ‘vangt’ de stroming aan de achterzijde van de zwemspa. Hierdoor stroomt het water maar in één richting en dat geeft een betere zwemervaring. De kracht van de tegenstroom kan bovendien aangepast worden aan ieders zwemniveau. Er zijn maar liefst zestig instellingen, te bedienen via een handig digitaal controlepaneel. 

Voor kampioenen
De uitblinker van de MP Swim Spas-lijn is ongetwijfeld de MP Signature. Michael Phelps’ persoonlijke zwemtrainer werd ontworpen om aan alle eisen van de zwemkampioen te voldoen. Hij heeft een lengte van 5,45 meter en een diepte van 1,5 meter. Met de krachtige Wave XP Propulsion Technology traint u harder dan ooit. 

Nooit meer stramme spieren!
De zwemspa is ook uitgerust met een Xtreme Therapy Seat (XTS). Dankzij de krachtige pompen heeft u volledige controle over de kracht van de jets. Een zachte streling? Een flinke massage van de spieren? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Een uniek X-patroon van jets masseert heel de rug, terwijl de andere jets uw heupen, dijen, kuiten en armen onder handen nemen. De ‘Master Blaster’ jets onderaan geven u tegelijkertijd een weldadige (en welverdiende) voetmassage.

Nieuw vanaf 2014
In 2014 komt er een nieuw model op de markt: de Michael Phelps Momentum Deep Swim Spa. Deze zwemspa is in lengte en breedte gelijk aan de gewone Momentum, maar hij is 1,52 meter diep in plaats van 1,30 meter. Men wordt dus minder beperkt door de diepte én men kan tegelijk de twee compartimenten benutten. De temperatuur kan apart worden ingesteld voor het zwem- en spagedeelte.

DE COCK E&C
Haarbemdenstraat 2
B - 3500 Hasselt
T +32 11 25 04 92
[email protected]
www.de-cock.be

Riptide zwemspa’s
klasse en keuze 

De Riptide-zwemspa’s zijn gemaakt van de beste bouwelementen en materialen, met als doel een leven lang mee te gaan. Ze zijn voorzien van een dikke volschuimlaag van 90 mm die maximale isolatie biedt. De verschillende componenten zitten stevig in een robuust gegalvaniseerd stalen frame. Deze zwemspa’s zijn zodanig ontworpen dat ze te allen tijde verplaatst kunnen worden. U verhuist? Uw spa verhuist gewoon mee! 

Het oog wil ook wat …
Riptide verenigt in al haar zwemspa’s ontspanning en functionaliteit, schoonheid en kwaliteit. De ontspannende waterval met achtergrondverlichting kan onafhankelijk van de jets en de tegenstroom geregeld worden. Een aromatherapiesysteem maakt de spabeleving nog aangenamer. De opklapbare thermische afdekking - uit twee delen - is standaard op alle zwemspa’s aanwezig. Omdat deze afdekkap met regelbare en vergrendelbare riempjes wordt afgesloten, verhoogt dit de veiligheid van uw kinderen. De externe bekleding is weersbestendig en uv-stabiel met roestvrije toebehoren en een sterke thermische afdekking in vinyl. Kussens voor extra zitcomfort in de spa kiest u in een kleur die bij de kuip- en bekledingscombinatie past. Hier is werkelijk aan alles gedacht!

Kiezen maar!
Er zijn maar liefst negen verschillende modellen voor uiteenlopende levensstijlen. Riptide biedt modellen met tegenstroom en één of twee watervolumes. Zelfs een heuse trainingspool is een optie. Het eerste type is vooral populair omdat men van de spa-zijde naar de tegenstroom kan drijven zonder uit het water te stappen. In de meeste van deze modellen is er plaats voor zes mensen plus een zwemmer. Hou er wel rekening mee dat in dit model de watertemperatuur in het zwemgedeelte en in de spa zone dezelfde is. In een model met twee volumes kunt u de temperatuur in het zwemgedeelte tot 26 °C terugbrengen. Zo kunt u flink trainen zonder het te warm te krijgen. Tussendoor even uitrusten? Dan gaat u in het warmere gedeelte van de kuip zitten waar u de temperatuur tot 40 °C kunt instellen. De twee gescheiden delen hebben een onafhankelijk filtersysteem en de geïsoleerde cover laat toe om elk deel afzonderlijk te openen.

Voor atleten van alle niveaus
De speciale trainingspools werden ontworpen met het oog op zwemtraining. In deze pools zijn dan ook geen zitplaatsen, noch hydrotherapiejets. Er is wel een enorme zwemzone met een goed afgetekende zwemlijn op de bodem en jets die een centrale positie in de zwemstroom garanderen. Deze spa’s zijn dieper en bieden een uitstekende zwemervaring dankzij de krachtige tegenstroomjets met speciale brede opening, vrij van turbulenties. De Nautilus-reeks is een bijzonder knappe fitnesspool geschikt voor alle trainingsniveaus, van comfortabel ‘hondjeszwemmen’ tot niveau van de Olympische Spelen!

GERVI
Rijksweg 539
B - 3630 Maasmechelen
T +32 089 76 05 36
[email protected]
www.gervi.be

Hydropool swimspa’s
de oudste en de nieuwste

ClimaWorld is al meer dan 32 jaar op de Belgische markt en vertegenwoordigt het Canadese merk Hydropool dat al meer dan 44 jaar de “Perfect Swim” Aquatrainer swimspa’s produceert en daardoor de meest ervaren fabrikant is. 

De unieke zelfdragende kuip
De unieke zelfdragende, drie lagen dikke kuipstructuur is de enige zwemspa die zowel volledig als half kan ingebouwd, en als opbouw kan geplaatst worden. De zelfdragende structuren maken toegankelijkheid tot alle technieken en leidingen heel eenvoudig, zonder dat er vloeren en wanden moeten opengebroken worden. 

De perfect regelbare zwemtechnieken 
AquaSport en Aquatrainer

De “AquaFlow Wide Stream Swim Jet”  van ClimaWorld levert een maximale zwemervaring en comfort zonder turbulenties en opspattend water boven de waterlijn. De regeling per jet zorgt dat elke zwemmer zijn eigen zwemsnelheid en de weerstand per zijde manueel of via de optionele elektronische SwimControl® regeling kan instellen. Je hoeft dus nooit meer schuin te zwemmen en de pijnlijke voeten door het stoten of afdrijven zijn verleden tijd.

De perfect regelbare massage- en wellnesszitplaatsen 
Bij de keuze van model swimspa kan je kiezen voor twee of vier zit- en ligbanken. Als nieuw introductiemodel voor 2014 ontwikkelde Hydropool een tweedelige zwemspa. Hierin werd het whirlpoolgedeelte afgescheiden van het zwemgedeelte waardoor twee temperaturen mogelijk zijn. Alle modellen hebben een perfect regelbare massagekracht per zitbank en/of ligplaats en standaard zelfs een individuele regeling per jet.
 
De HydroClean “Self-Clean” filtratie  technologie
De kennis en ervaring van Hydropool bij de filtratie van professionele zwembaden werd toegepast op de swimspa’s met een geoptimaliseerd oppervlaktereinigingssysteem voor het verwijderen van alle drijvende vuildeeltjes. Samen met het bodemreinigingssysteem “HydrocleanFloor vacuüm” en het drukfiltratiesysteem dat 100 % van het aangezogen water door de 3-lagen filter stuurt, zorgt het voor perfect zuiver water. De ingebouwde chemicaliëndoseerder staat garant voor de waterbehandeling. De optionele ClimAqua is een automatisch waterbehandelings- en doseersysteem waarbij het oxideren, desinfecteren én de zuurtegraad (pH) wordt geregeld.  

Afdekkingen
Standaard wordt de Hydropool HydroWise Thermal shield cover aangeboden. Binnen de wellnesssector kiest men echter meer voor de Isoflex cover, een hydraulische en automatisch afrollende isolatiedeken die de swimspa snel en veilig afdekt. Maar absoluut state of the art is de door ClimaWorld zelf ontwikkelde, op maat gemaakte ClimaWorldCover. Dit volledig afdichtend, rollend en isolerend terras garandeert zowel absolute veiligheid als maximale isolatie en gebruiksgemak. Door zijn draagkracht kunnen tuinmeubelen of sierstukken op de ClimaWorlCover eenvoudigweg blijven staan als uniek tuindesign.
   
Verscheidenheid in grootte, uitvoering en prijs
De Hydropool swimspa’s onderscheiden zich door in elke prijsklasse aan te bieden. De keuze van swimspa’s is enorm. Vier groottes  met per uitvoering de mogelijkheid van drie zwem- en massagesystemen zorgt voor een standaard gamma van twaalf modellen. Daarbovenop kan je kiezen voor opties per model zoals  een automatische waterbehandelingssysteem, extra RGB led verlichting, bijkomende pompsystemen, onderwaterluidsprekers, elektronische voorgeprogrammeerde snelheidsregeling met piekstroombegrenzing of koppeling aan het domotica systeem.

Climaworld
Kalvekeetdijk 187
B - 8300 Knokke-Heist
T +32 50 62 84 87
[email protected]
www.climaworld.be

Pool & spa
Een buitenbeentje op vlak van swimspa’s is Badweelde. Zij verkopen dan ook geen echte swimspa’s maar combineren de twee ‘real things’: een zwembad met een geïntegreerde spa. De combinatie van de twee heeft best wel een aantal voordelen. Veel mensen hebben zowel een zwembad als een spa. Maar als beide op een behoorlijke afstand van elkaar verwijderd liggen, wordt vaak voor ofwel een partijtje zwemmen ofwel voor een sessie in de spa gekozen. Mensen houden er doorgaans niet van om een ‘verre’ verplaatsing van het ene naar het andere bad te maken. Daarom is de combinatie, waarbij zowel een zwembad als een spa in één geïntegreerd zijn, erg interessant. De twee vormen van waterbelevingen gaan dan vlot en zonder moeite in elkaar over. Badweelde combineert spa’s met zwembaden tot een mooi esthetisch geheel. Daarbij heb je een aantal keuzemogelijkheden omtrent de grootte van het zwembad, maar ook rond de plaatsing van de spa bij het zwembad. De spa wordt in een gemetselde put geplaatst. Visueel lijkt het alsof de spa geïntegreerd zit in het bad maar het gaat om twee aparte en van elkaar gescheiden delen. Je kan gemakkelijk van het  ene naar het andere deel overstappen, doorgaans via de boordstenen. De beide watervolumes komen niet met elkaar in contact. De ‘techniek’ is in de twee badgedeelten ook totaal verschillend. Neem alleen nog maar de temperatuur: het water in een zwembad ligt rond 27 of 28 graden, terwijl u in de spa gemakkelijk 38 °C haalt. Er worden met andere woorden twee verschillende systemen gebouwd met allebei hun eigen technische vereisten.”

De combinatie van de twee heeft best wel een aantal voordelen.

Badweelde
Weeldestraat 102
B - 2381 Weelde
T +32 14 65 95 45
[email protected]
www.badweelde.be