Pool Cover

Pool Cover zorgt ervoor dat het zwembad goed beschermd is en warm blijft, zelfs bij koud weer. Het Belgische familiebedrijf werd in 1990 opgericht en specialiseerde zich in een nieuw concept: telescopische zwembad-overdekkingen zonder hinderlijke rails op de grond. In die tijd stonden zwembadoverdekkingen nog in hun kinderschoenen. Pool Cover biedt ook duurzame gevlochten panelen voor tuin en terras. Een optimale kwaliteit en innovatieve technologische technieken vormen het handelsmerk van Pool Cover. 

Pool Cover NV is gevestigd in het bedrijvenpark van Mariembourg in België. Het is een typisch Belgisch bedrijf met een duidelijk familiaal karakter, vult Rudy Lange, directeur van Pool Cover, aan. Van luxueuze zwembadoverdekking voor ondergrondse en bovengrondse zwembaden, openschuivende veranda’s op maat voor spa’s en terrassen tot gevlochten panelen voor tuin en terras, elke constructie en elk object beantwoordt aan dezelfde hoge kwaliteitseisen. Pool Cover specialiseerde zich in de productie van aluminium constructies waarvoor hoogwaardige assemblages nodig zijn. Sinds de oprichting vonden verschillende technologische innovaties plaats. De producten van Pool Cover worden wereldwijd geëxporteerd.

A la carte

Pool Cover vervaardigt meer dan twee zwembadoverdekkingen per dag voor klanten uit heel Europa en ook daarbuiten. Pool Cover heeft intussen wereldwijd de reputatie verworven van hoog kwalitatieve, op en top Belgische producten die met vakmanschap vervaardigd zijn. Elk project is uniek, of het nu gaat om een lage zwembadoverdekking, een hoog of een muurmodel, een installatie voor een camping of een overdekking voor een gemeentelijk zwembad, Pool Cover ontwerpt steeds à la carte.

Serre effect

Een zwembadoverdekking van Pool Cover creëert een soort van serreeffect waardoor de temperatuur van het water stijgt en een temperatuur tussen 8 °C en 12 °C, afhankelijk van het seizoen, kan gegarandeerd worden. De zwembadoverdekkingen zijn niet alleen mooi en elegant, ook op technisch niveau zijn ze onberispelijk. Het ontwerpbureau van Pool Cover bestaat uit ingenieurs en gespecialiseerde technici die de producten controleren, berekenen, creëren en testen om hun duurzaamheid te verzekeren en alleen de beste kwaliteit te leveren. Elk ontwerp is uniek. De klant kiest de kleur, de juiste hoogte, het deurtype (schuif- of kanteldeur), met of zonder motoraandrijving. De mogelijkheden zijn legio. In de catalogus van Pool Cover vind je een ruim gamma aan overdekkingen.

Gevlochten panelen

Pool Cover heeft ook een nieuwe productlijn die bestaat uit luxueuze tuinschermen en omheiningen in gevlochten duurzame materialen. De gevlochten panelen geven een stijlvol cachet aan elke buitenruimte. De panelen laten zich gemakkelijk integreren in elke tuin of terras en passen bij elke stijl. De tuinomheiningen zijn geïnspireerd op de natuurlijke schermen gemaakt uit gevlochten hazelaartwijgen. Rudy Lange: “Toen ik voor de eerste keer gevlochten panelen als tuinschutting zag, was ik er meteen voor gewonnen. De eerste panelen waren gemaakt uit 100 % natuurlijke materialen en bestonden uit op maat gesorteerde houten takjes volgens een eeuwenoude methode gevlochten. Een natuurlijk product is prachtig en past uitstekend in elke tuin. Nadeel is echter de beperkte levensduur. Wij hebben dan ook gekozen voor panelen die niet alleen mooi zijn maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. We stellen alles in het werk om onze producten een zo lang mogelijke levensduur te geven.”

Duurzame materialen

De gevlochten panelen zijn vervaardigd uit 100 % gerecycleerde materialen en zijn 100 % recycleerbaar. De panelen vormen een schitterend voorbeeld van wat je bereikt als ambachtelijk vakmanschap en technologische vernieuwing elkaar de hand reiken. De schermen behouden hun natuurlijk uiterlijk wat een groot voordeel is en een bijkomend argument bij de aanleg van uw tuinschutting. De panelen bestaan uit gevlochten geëxtrudeerde polyethyleen vezel (PE). De vezels zijn behandeld tegen veroudering als gevolg van ultraviolette straling. De elektrostatisch aangebrachte poederverf (epoxy) met Qualicoat® en Qualimarine® certificering staat borg voor een hoge corrosieweerstand. De accessoires zijn in aluminium dat behandeld werd tegen corrosie en in roestvrij staal. 

www.poolcover.net