GESOFISTICEERDE SLIMME ZWEMBADROBOTS

Met een zwembadrobot hou je je zwembad en het water niet enkel rein. Door de extra turbulentie is er immers een betere verspreiding van de waterzuiveringsproducten. En zo blijft het geheel hygiënisch op peil. Voor de aankoop van een zwembadrobot ga je best te rade in de vakhandel of bij gerenommeerde internetshops. Of je beslist in overleg met de zwembadbouwer van dienst bij jou thuis. Bij ons geven alvast enkele specialisten aan welke de nieuwste modellen zijn die komen bovendrijven.

 

Geen overbodige luxe
Uiteraard kun je nog steeds een zwembad manueel schoonmaken en daar is helemaal niks mis mee. Maar vermits we de moderne technologie tegenwoordig graag benutten om volop te genieten van  gebruikscomfort en om ons het leven gewoon gemakkelijk te maken, kiezen de meeste zwembadbezitters voor een automatisch stofzuigsysteem. Geen overbodige luxe, zo blijkt in de praktijk. Bij Aquatechno raadt men de zwembadrobot Zodiac Vortex 4WD aan met extra grip, 4 wiel drive, filter-vol-indicator & liftout, en met afstandsbediening. Prijs: €1789,00. Met de Dolphin S300i beschik je over een toestel dat je vlotweg bedient via een app op je slimme telefoon. Interessant: type M5 Liberty werkt zonder kabel! Prijs, patroonfilter en afstandsbediening incluis: €2425,00. Zwemvijvers zijn erg in trek en daarvoor heeft men bij Aquatechno de Dolphin Bio in petto. Deze robot, à €2199, is uitgerust met een speciale afzuigmond, drie filter fijnheden en triple active borstels. Besteed je liever wat minder budget? Dan is er de multifunctionele Zodiac 3.2 RV4400, een eenvoudig model met Vortex filter, snel roterende borstels, filter-vol-indicatie & liftout. Prijs: €1279.

Schone waterlijn
Gezien bij APP A Perfect Pool: de Dolphin M500. Prijs: €1695. Een hoogtechnologische zwembadrobot met een zuigkracht van 17m3/u. Standaard wordt er een afstandsbediening bijgeleverd. Hiermee of via een app op je smartphone, kun je de robot programmeren en aansturen. Zo stel je in op welke dagen en tijdstippen het toestel aan de slag moet en beheer je het reinigingsprogramma. De filter laat zich makkelijk clean spoelen. Leuk: er hoort een transportkarretje bij. Deze robot pakt niet enkel de bodem aan, hij beklimt ook de wanden en hij houdt tevens de waterlijn van het zwembad onberispelijk schoon. Het is een echte ‘workaholic’. Te bestellen bij de webshop dezwembadspecialist.nl van APP A Perfect Pool. 

Verfijnde filtering
Uit het assortiment van Outside Living selecteren we schoonmaakrobots van Ubbink. De Robotclean-2, met een zuigkracht van 16m3/u en voorzien van een 12m lange kabel, heb je voor zo’n €755. Geschikt voor een bad van 6m op 12m en voor elke zwembadbekleding, te weten folie, tegels of polyester bijvoorbeeld. De Robotclean-5, die met gemak je zwembad tot in de puntjes reinigt, komt op €679. Sterk punt is de uiterst fijne filteringsgraad. De Robotclean-5 filtert immers met een lage fijnheidsgraad van 2 micron. Dit houdt in dat het filter ook in staat is de kleinste vuildeeltjes uit het sop te zeven. Beide types vragen slechts een minimum aan onderhoud. Bovendien werken ze op laagspanning, en dus is de veiligheid gegarandeerd. 

 

 

 

 

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het volledige artikel in ZwembadenPLUS 2018 (te verkrijgen in Carrefour, Delhaize en de beter dagbladhandel)