De voordelen van een overkapping

Steeds meer zwembadeigenaars plaatsen een overkapping. Vaak wacht men enkele jaren na de bouw van een zwembad met het plaatsen ervan. Vaak is het handiger en waarschijnlijk ook voordeliger om een overkapping meteen mee te nemen bij de bouw van het zwembad. Een overkapping verhoogt de veiligheid, vermindert de onderhoudskost en verlengt de zwemperiode.

Op de vraag of een vergunning nodig is voor een overkapping is geen eenduidig antwoord te geven. De wetgeving  verschilt van gewest tot gewest en is bijzonder ingewikkeld. Om problemen te vermijden win je best vooraf advies in bij de dienst stedebouw in uw gemeente. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Abrideal

PRIMO VLAK : DE ONZICHTBARE ZWEMBADOVERKAPPING

Dit is de meest eenvoudige Abrideal overkapping. Volledig vlak, vooral geschikt voor kleinere zwembaden en de meeste buitentrappen. De Primo is zeer discreet, maar zorgt wel voor een temperatuurwinst tot 10°C. Dit lichtgewicht is volledig demonteerbaar en gemakkelijk op te slaan, weg van het zwembad.

TEMPO : 100 % OPENROLLENDE ZWEMBADOVERKAPPING

Tempo is een gemakkelijk geleidingssysteem met een zeer vlotte manipulatie in alle richtingen. Openen vanaf het midden is perfect mogelijk. Kan ook dienst als “halfopenrollende” overkapping. De verlaagde lijn zorgt voor discretie en elegantie.  Je kan deze overkapping openen langs links, rechts of vanuit het midden.

MEZZO : EEN UITERST HANDELBARE TELESCOPISCHE ZWEMBADOVERKAPPING

De Mezzo koppelt discrete charme aan innoverende technologie en beschikbaar in compleet of gedeeltelijke telescopische uitvoering. Polyvalentie is het sleutelwoord van dit telescopisch model.

STRETTO : DE MEEST COMPACTE TELESCOPISCHE ZWEMBADOVERDEKKING

Stretto is zeer compact maar toch bijzonder behandelbaar. Uiterst discreet en elegant vindt hij gemakkelijk een plaatsje in de hedendaagse tuin.

www.abrideal.be  

 

Abrisud

- DISCREET -

Een vlakke zwembadoverdekking biedt niet alleen alle afdekvoordelen (isolatie, waterverwarming), maar gaat ook natuurlijk op in het landschap: niets verstoort nog je uitzicht.

- ESSENTIEEL -

Net als een cocon biedt deze lage overdekking een beschermde ruimte met natuurlijke verwarming van het water (6 tot 8°C). Deze intelligente overdekking beschikt over essentiële functies zoals een onzichtbare motor op zonne-energie, een handige voorzijde voor snelle toegang tot het zwembad en natuurlijk geen enkele rail op de grond.

- RESIDENTIEEL -

Prachtige volumes, een uitgekiend design en een microklimaat rond je zwembad: de Residentieel-collectie is allesbehalve een eenvoudige overdekking. Ze creëren een nieuwe leefruimte die aansluit bij de woning. De houten systemen zijn ontworpen voor wie houdt van natuurlijke materialen en een warme sfeer, de aluminium modellen voor de fans van een pure en industriële look.

www.abrisud.nl  

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het volledige artikel in ZwembadenPLUS 2018 (te verkrijgen in Carrefour, Delhaize en de beter dagbladhandel)