Zwembadarchitectuur om bij weg te dromen


Reizen mag nog even niet, maar dat houdt ons niet tegen om te dromen! Daarom nemen we je graag mee naar enkele bijzondere zwembadprojecten in Duitsland, Portugal, Spanje en Indonesië. Deze zwembaden zijn niet alleen om van te watertanden, stuk voor stuk tillen ze de architectuur van de woning naar een hoger niveau. Ontdek hoe huis en zwembad elkaar kunnen versterken en voor een indrukwekkend totaalplaatje zorgen. Welke van deze toplocaties geniet jouw voorkeur?


Cap martinet, Ibiza (ES) - Villa Can Nemo

Wanneer de avond valt over Ibiza, blijft het sfeervol genieten op het zwembadterras van Villa Can Nemo. Geen fan van recht en strak? Dit is het bewijs dat het ook anders kan. Het riante en organisch vormgegeven zwembad geeft deze recent gerenoveerde villa een bijzondere extra. En dan hebben we het nog niet over de jacuzzi die de puntjes op de i zet.
Architecten Erik Casadesús en Rolf Blakstad - Foto: ©Studio PSG

 


Benhavis, Málaga (ES)

Dit project brengt ons naar Benahavis, een plek ten westen van de Costa del Sol en een klein stukje landinwaarts tussen Marbella en Estepona. Het ontwerp draagt de signatuur van Fran Silvestre, de Spaanse architect die ook hier weer weet te verrassen met een bijzondere compositie van witte blokken. Niet alledaagse architectuur waaraan ook het zwembad een belangrijke bijdrage levert.
Architect Fran Silvestre Arquitectos - Interior Design Alfaro Hofmann

 


Luz, Lagos (PT)

Zet je zonnebril al maar op. Deze witte architecturale parel, die uitkijkt op de Atlantische Oceaan, is oogverblindend. Het koele witte pleisterwerk van Casa Carrara, met her en der marmeren accenten, contrasteert als geen ander met het azuurblauw van de lucht en het water van niet één maar twee zwembaden die recht boven elkaar gepositioneerd werden.
Architect Mário Martins - Foto: ©Fernando Guerra FG+SG

 


Thüringen (D)

Staal, glas en beton – dit in combinatie met een grote dosis architecturaal vernuft – zijn de hoofdingrediënten van deze prachtige residentie in de Duitse deelstaat Thüringen. Strak en uitgepuurd, met als blikvanger een zwembad dat vanuit de woning net boven de helling lijkt te zweven. Een zwembad geënt op de architectuur.
Architect Paul de Ruiter Architects - ©Foto: Pieter Kers

 


Bali, Uluwatu (ID)

Dit exotische vakantiehuis brengt ons helemaal naar Uluwatu, de iconische surfersbestemming op Bali. Deze villa maakt een geslaagde combinatie van lokale materialen en architecturale elementen die beantwoorden aan een meer eigentijdse stijl van bouwen en wonen. Typerend is de vage grens tussen binnen en buiten en het belang van water in het geheel, met als pièce de résistance een infinity pool vanwaar men uitkijkt op de oceaan.
Architect SAOTA - ©Foto: Adam Letch

 

LEES MEER TIPS IN ZwembadenPlus magazine