We maken van uw tuin een sfeervolle buitenkamer

“We maken uw tuin één met uw woning. Materialen, kleur en stijl van de zwempartij stemmen we volledig op elkaar af. Een rustgevende tuin. Daar gaan we voor”, zegt tuinarchitect Kris Buggenhout van ’t Groene plan. Samen met zijn vrouw Maya startte hij een kleine twintig jaar geleden als tuinarchitect-tuinaannemer.

 

De tuinen die hij ontwerpt, moeten altijd voorzien zijn van een zwempartij. “Dat kan een klassieke zwemvijver, hybrid-pool of biozwembad zijn, als het maar zonder chloor is. Klassiek vooroordeel is dat je een enorme landelijke tuin moet hebben om er een rustgevende oase van te maken. Niks is minder waar. Een stadstuintje of kleine tuin kan je supergezellig aankleden en  inrichten als een echte tuinkamer. Alles heeft maar te maken hoe je de tuin afstemt op het geheel. Strakke tuinen of landelijke tuinen, voor ons maakt dat niet uit, we werken vooral op sfeer. Ook de zwempartij moet in die juiste sfeer passen. En dat kan want al onze baden zijn op maat gemaakt en volledig naar de wens van de klant, dat maakt het uniek. Onze focus op details in afwerking speelt daarbij een belangrijke rol. Het plaatje moet kloppen.”

Indicatieprijs
Een tuinproject laten uitvoeren door ’t Groene Plan is het eindpunt van een heel traject dat je samen met Kris Buggenhout en zijn team doorloopt. “We nodigen de mensen eerst uit in onze demotuin. We geven er vrijblijvend uitleg over onze werkwijze.  Door klanten iets te laten zien, wordt alles veel duidelijker.

We tonen met veel plezier materialen, uitvoeringsmogelijkheden, verschillende types van baden. Bij interesse ga ik ter plaatse bij de klanten om te zien wat ze precies willen en hoe de tuin er uitziet . De stijl van de woning is niet onbelangrijk. We kijken welke materialen er gebruikt zijn en we laten die uiteraard graag terugkomen in de tuin. Ik bekijk ook al meteen het praktisch gedeelte. Aan de hand van de wensenlijst van de klant: tuin, beregening,  terras, zwempartij, poolhouse….kan ik meteen al een indicatieprijs geven.  Dat laten we even bezinken en bij een definitieve go komen we alles opmeten en maken we een plan in 3D. In dat eerste plan zijn enkel lijnen, indeling en positionering te zien. De keuze van de planten en materialen volgt in een later stadium.”

 

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het volledige artikel in ZwembadenPLUS 2018 (te verkrijgen in Carrefour, Delhaize en de beter dagbladhandel).