’t Groene Plan: In de zomer volop zwemgenot, in de winter een prachtig plaatje

Een tuinontwerp met een mooi bijgebouw en een ecologisch verantwoord zwembad. Met deze wens klopten deze Vierselnaren aan bij 't Groene Plan, dat met dit project Goud behaalde in de categorie Hybride Zwemvijvers in de wedstrijd 'Beste Zwembad-, Wellness-, Zwemvijverbouwer 2016-2017'. Tuinarchitect Kris Buggenhout staat dan ook bekend om zijn strakke, hedendaagse tuinontwerpen, een vlekkeloze uitvoering en een duurzame afwerking met kwaliteitsmaterialen. Met het hybride bad dat inmiddels de tuin siert, genieten de bewoners de voordelen van zowel zwembad als zwemvijver. In de zomer garandeert het volop zwemgenot. In de winter is het een prachtig plaatje.

Een hybride bad is 100% ecologisch. Met één druk op de knop verandert het van een zwemvijver in een natuurlijk zwembad, en omgekeerd. Dit betekent twaalf maanden per jaar genieten van een prachtige waterpartij in de tuin. Met kraakhelder water en beperkt onderhoud. In overleg met ’t Groene Plan koos deze klant voor een driekwart overloopbad, volledig op maat gemaakt. De rand van het bad, die overgaat in het terras, wordt gevormd door Italiaanse Crema Delicato-tegels. Het water van het bad loopt keurig weg tussen de voegen van de tegels. Bij de keuze van pomp en verlichting was energiebesparing een belangrijk selectiecriterium. Ledverlichting in zowel bad als overloopgoot zorgt in de avond voor een feeëriek plaatje.

Bijzonder is ook het vloeibare rolluik. Deze innovatieve oplossing bestaat uit een flinterdun laagje van magnetisch geladen moleculen op het water. Met het blote oog is het niet te zien – je kunt er ook gewoon doorheen springen en zwemmen – maar het heeft een grote isolerende werking: het warmteverlies wordt ermee teruggebracht tot zo’n 60%. Dat het bad ook in de winter niet zichtbaar is afgedekt, heeft uiteraard een enorme esthetische meerwaarde. Zicht op helder water met een natuurlijke look is heel wat aantrekkelijker dan zicht op een lamellendek.

Het poolhouse naast het bad is ook een echte eyecatcher. Het is opgetrokken uit natuursteen en sluit naadloos aan bij de stijl van bad, tuin en woning. Precies die architecturale perfectie is de grote kracht van ’t Groene Plan. Zowel bewoners als bouwers kijken dan ook met veel voldoening op het project terug. Dit bijzondere, hybride bad is goed voor 100% ecologie en 100% tevredenheid.

‘t Groene Plan

Leibeeklaan 8
B – 2270 Herenthout

T +32 (0) 14 70 61 51
M +32 (0) 499 100 717

[email protected]
www.groeneplan.be