Onze houten tuingebouwen zijn echte sfeermakers

Livinlodge bouwt hoogwaardige poolhouses, bijgebouwen, terrasafwerkingen, omheiningen, shutters en poorten in hout.  Heidi Carpentier: “We werken elk project van A tot Z volledig af in onze eigen houtateliers. Met vakmensen die oog hebben voor elk detail. Alleen zo kunnen we de perfecte afwerking garanderen die onze klanten verwachten.”

Livinlodge maakt deel uit van Carpentier Hardwood Solutions. Hun houten constructies van superieure kwaliteit zijn altijd op maat gemaakt in duurzame houtsoorten. “Wij maken zowel klassieke als moderne constructies.”

Pianokamer

Bij Livinlodge zijn ze bijzonder fier op de tuinkamer die ze realiseerden voor Thomas Vanderveken in het TV-programma Thomas speelt het hard. “We hebben daar een tuingebouw gerealiseerd waarin Thomas Vanderveken kon pianospelen zonder zijn gezin ermee ‘lastig te vallen’. Het exclusief tuingebouw op maat paste volledig in de stijl van bungalowwoning uit de seventies. De keuze viel op natuurlijke materialen zoals het HOTwood essen voor de horizontale gevelbekleding. Dat is een ecologische houtsoort die met de tijd mooi egaal vergrijst. Dat hout hebben we ook gebruikt voor de vloer die doorloopt naar het terras en dezelde look & feel uitstraalt. Grote glaspartijen van het plafond tot op de grond maken dat het lijkt alsof je midden in de natuur zit. Het bijgebouw herbergt naast het tuinkantoor ook een kleine badkamer en een overdekt terras. Geluidsisolatie, verwarming en airco maken het tot een perfecte reptetitieruimte. Dit is maar een van de vele mogelijkheden die onze tuingebouwen hebben.”

Unieke app

Voor de bouw van dit project tekende LivinLodge samen met de klant het plan uit. “Zo werken we meestal.  Als de klant zelf geen plan heeft dan werken we samen iets uit op basis van zijn wensenpakket.” Een uniek hulpmiddel daarbij is de app die Livinlodge speciaal ontwikkelde. “Dankzij die app kunnen klanten al meteen hun ontwerp visualiseren. We geven de afmetingen in, de gevelbekleding  en hoe de ramen moeten zitten.  Daaraan hebben we een rekenmodule gekoppeld waardoor we snel kunnen schakelen naar een voorlopige offerte. Zo heeft de klant al een idee in welke richting dat de prijs gaat. Na akkoord van het ontwerp maken we een definitief technisch plan en maken we het gebouw volledig inhouse. Elk project is uniek en op maat. De klant heeft hierbij keuze tussen een brede waaier van afwerking en gevelbekledingsprofielen, ramen en deuren. In overleg kiezen we een gebouw dat nauw aansluit bij de sfeer van de tuin.”