Nieuwsberichten

Infrawave, de nieuwste infraroodcabines
Alpha Wellness Sensations introduceert de nieuwste serie infraroodcabines:  de Infrawave. Leverbaar in vier basis modellen en als maatwerk.  Volgens een marktonderzoek blijkt dat er in de populaire prijsklasse een duidelijke behoefte is aan Europese kwaliteitsproducten. De Infrawave is hét Europese kwaliteitsantwoord op de  producten uit China die in dit segment worden aangeboden. De Infrawave heeft een prijszetting die het mogelijk maakt om hem tegen concurrerende prijzen aan te bieden met behoud van marge én kwaliteit. Ten tweede  zorgt Alpha Wellness Sensations voor extra promotionele acties via gerichte advertenties op internet, folders en displaymateriaal. Dé innovatie van de Infrawave is de Quarts full spectrum XL infraroodstraler én magnesiumoxide straler in  één behuizing. De toegepaste quarts straler (te vergelijken met de Philips Vitae) heeft verschillende voordelen t.o.v. de halogeenstralers van de concurrentie. Door de lengte van 58 cm is het stralingsoppervlak een stuk langer. De rugstraler geeft dieptewerking van onderrug tot aan de nek. De intensiteit is groter omdat de straler een ingebouwde “low glare” filter heeft. 
www.infrawave.be

Freeflo™ Zwembadpompen
De Freeflo™ van Pentair werd speciaal ontworpen voor bovengrondse en voor kleine ingegraven zwembaden. Een dikwandig pomplichaam, een krachtige motor en hoogtechnologische hydraulische componenten maken dit robuuste en beproefde model ideaal voor ieder zwembad. De nieuwe Freeflo™ is een monoblokmodel waardoor ze geruislozer loopt en een kleinere oppervlakte vergt. Het doorzichtig Cam & Clamp™ deksel biedt eenvoudige toegang voor reiniging en controle. De grote zelf uitlijnende filtermand houdt de vuildeeltjes vast en vergemakkelijkt het onderhoud. De 90° draaibare pompafvoer zorgt voor een gepersonaliseerde installatie.
www.pentairpool.com

Balneo Magnelis
Balneo lanceert een nieuw technologisch zwembadconcept met “Magnelis“ staal, een roestvrije samenstelling van staal, aluminium, zink en magnesium met een tien maal hogere anticorrosiviteit dan “post gegalvaniseerd” staal. Het is een concept van zelfbouwzwembad dat onder de noemer “Eenvoudig en Snel monteerbaar” gelanceerd wordt. Dit concept maakt alle vormen en afmetingen mogelijk. 
www.balneostar.com

Nieuw filtratieproduct
Met Clinobrite® introduceert Clino-brite Benelux een nieuw filtratieproduct dat gebaseerd is op het mineraal Zeoliet dat onder andere ook gebruikt wordt om water te ontharden. Clinobrite® is een 100 % natuurlijk filtratieproduct en vervangt het filterzand in de pompinstallatie van uw zwembad. Het absorbeert ongewenste ammonium uit het zwemwater en maakt zo een aanzienlijke besparing op het water- en chloorverbruik mogelijk. Clinobrite® biedt een efficiënte, gebruiksvriendelijke zuivering door de combinatie van microfiltratie en actieve ionisatie. Voorbeeld: een filter gevuld met Clinobrite® verwijdert 40-50 % meer watervervuiling dan een normaal zandfilter terwijl het chloorverbruik met 50-60 % daalt. Met Clinobrite® hoeft u ook minder vaak de filters te reinigen, waardoor de druk in de installatie constant blijft.
www.clinobrite.eu

Licht en veiligheid
Een van de hoogtepunten op de beurs van Keulen was het nieuwe camerasysteem met geïntegreerde VitaLight®: de POWER LED 2.0 spots gemaakt in samenwerking tussen Hugo Lahme en Angeleye. Het volledig nieuw ontwikkelde systeem bewaakt het zwembad continu én verlicht het ook erg homogeen. De intelligente Angeleye software herkent een roerloos lichamen in het zwembad onder een virtuele waterstand en doet een alarm afgaan binnen 15 seconden zodat het zwembad personeel zeer snel kan reageren. Met de Power Led 2.0 sla je dus twee vliegen in een klap: je krijgt de meest innovatieve, high performance verlichting in één systeem met het meest geavanceerde onder-watertoezicht op de markt. 
www.lahme.de

Ultratemp® e- warmte pompen
In haar zoektocht naar producten die steeds milieu- en energievriendelijker zijn, ontwikkelde het R&D team van Pentair de UltraTemp-E, een krachtige warmtepomp die gebruik maakt van het ozonvriendelijke koelmiddel  R410A. Deze warmtepomp is gebruiksvriendelijk dankzij de handige, meertalige LCD bediening. Ze heeft ook een schitterende prestatiecurve. De warmtewisselaar in 100 % zuiver titanium levert corrosievrije prestaties voor een extra lange levensduur. De actieve ontdooiingsfunctie registreert koelmiddeltemperatuur en voorkomt bevriezing zodat de warmtepomp bij temperaturen tot -3 °C kan functioneren en de Pool/Spa functie laat eenvoudige dubbele temperatuurregeling toe. De warmtepomp is compatibel met het IntelliPool® automatiseringssysteem zodat bediening, diagnose en alarmmelding op afstand mogelijk zijn. Via de AutoSet-functie (opheffing tijdsturing) wordt de watertemperatuur gecontroleerd en schakelt de watercirculatiepomp in en uit wanneer nodig om de zwembadtemperatuur op het gewenste peil te houden.
www.pentairpool.com

De nieuwe ‘Wellness Wand’ 
VSB Wellness lanceerde op Batibouw 2014 in wereldprimeur een nieuwe lijn van zijn ‘Wellness Wand’. VSB Wellness verenigt in deze wand niet alleen de weldaden van sauna, stoombad en douche in een eigentijds, gedurfd en strak concept dat één naadloos geheel vormt. VSB Wellness stapt ook af van de natuurlook en de traditionele houten wanden van stoombad en sauna, en vervangt ze door verlichte glasplaten met geprinte foto’s die op maat van de klant personaliseerbaar zijn met foto’s naar keuze. Dankzij de twee frontale én laterale glasplaten oogt de Wellness Wand transparanter dan ooit. Men betreedt de Wellness Wand nu als een totaalconcept, met in het midden de inloopdouche waarbij men links de glazen deur naar het stoombad opent, en rechts de glazen deur naar de sauna waarvan de afwerking in espen fineerhout is. De façade van de Wellness Wand én de achterwand van de inloopdouche zijn afgewerkt met het hoogwaardige en duurzame Corian®. Wil men toch eerder een natuurlook, dan kan men als achterwand ook kiezen voor karaktervolle houten planken waarop je de authenticiteit van honderden jaren ontbering in wind, regen en zon kan aflezen. Het gaat dan telkens om ecologisch gekapt hout uit Afrika, Canada en Scandinavië. De kostprijs van de Wellness Wand varieert tussen 30.000 en 55.000 € (inclusief BTW & plaatsing). Prijzen zijn afhankelijk van de maat, het materiaal en de afwerking.    
www.vsbwellness.be

WALU DECK isoleren, beveiligen en ruimte scheppen 
Het Franse Walu Deck biedt zowel optimale beveiliging als isolatie, zowel een onderdak als een beschermkap. De overdekking is geschikt voor gebruik het hele jaar rond. Bovendien optimaliseer je de ruimte van je tuin doordat je een extra terras creëert wanneer er niemand zwemt. Het zwembad kan immers worden gebruikt als een speeltuin, een plek om te ontspannen of een eethoek in de openlucht. Het sluitsysteem is volkomen veilig voor uw kinderen en huisdieren en voorkomt verdamping en warmteverlies. Het Walu Deck is eenvoudig te installeren, zonder elektrische aansluitingen en kan snel en moeiteloos bediend worden. Het WALU Deck is verkrijgbaar via iedere zwembadenbouwer.
www.walter-piscine.com

Astralpool zwembad configurator
Ook ASTRALPOOL beschikt nu op zijn website over een zwembad configurator. Je kan via het programma makkelijk je pool samenstellen en krijgt een zicht op het zwembad van je dromen. Een rudimentair zicht weliswaar, maar je kan er je voorkeuren ingeven, de dichtstbijzijnde dealer opzoeken (in België zijn er dat drie in Courcelles, Maubry en Limal) en een offerte opvragen. Je vindt de configurator op: 
www.astralpool.com

Pomaz stelt voor: DAISY
Omdat proper zwemwater een uitermate belangrijk gegeven blijft, werkt Pomaz voortdurend aan de verbetering van de filtersystemen. Op Aquanale presenteerde het bedrijf, samen met haar partners Aquasolar en Dryden Aqua DAISY. DAISY staat voor Dryden Aqua Integrated System en is de visuele vertaling (in beeld en geluid) van een belangrijke boodschap die Pomaz al jarenlang verkondigt: het AFM filtermedium als concept compleet met toebehoren, de huidige en toekomstige norm van waterbehandeling in zwembaden. 
DAISY is het gevolg van een doordachte samenstelling van diverse producten, uniek in samenstelling en eigenschappen en is dé oplossing voor kristalhelder en gezond water, gezonde lucht en dat alles tegen zo laag mogelijke operationele kosten.
www.pomaz.nl

KLAFS eVitarium 
De eVitarium van KLAFS is bekroond met de prestigieuze “Interior Innovation Award 2014”. Het elegante ontwerp van het hydrogalvanisch warmwaterbad eVitarium past bij elke badkamer of spa suite en verschilt in optisch oogpunt weinig van een moderne badkuip. Toch betekent deze badkuip een revolutie in de badkamer. De eVitarium is namelijk een bad dat een lichte elektrische stroom opwekt en van boven naar onder of vice versa door het water en je lichaam stuurt. Het versterkt daarbij de elektrische stromen die sowieso in ons lichaam aanwezig zijn. Er is namelijk overal om ons heen elektriciteit: in onze woningen, onze vervoermiddelen, op kantoor maar ook in de natuur en zelfs in ons lichaam. Ook het vegetatieve zenuwstelsel communiceert via elektrochemische impulsen die onze bewegingen te controleren, bijvoorbeeld het spannen en ontspannen van de spieren. In het eVitarium® stuurt het programma een lichte elektrische stroom door het bad en dus ook door de lichamen van de baders. Wanneer de stroom van boven naar beneden uit de romp loopt, heeft het een ontspannende werking op het lichaam. Wanneer de stroom echter van beneden naar boven - vanuit de voeten – stroomt, heeft het een verkwikkend effect. Beide stromingsrichtingen hebben één ding gemeen - ze verhogen tot vijf maal de bloedtoevoer naar de huid en verdrievoudigen de doorbloeding van de diepere spieren. Kleine bloedvaten en haarvaten worden verwijd, de stofwisseling word gestimuleerd, de aanvoer van voedingsstoffen om uw huid en spieren te regenereren versnelt en afvalproducten worden beter afgevoerd. Het warme badwater ondersteunt dit proces. Het eVitarium is heel makkelijk te bedienen. Het bad kan automatisch gevuld en geleegd worden, regelt de intensiteit van de elektrische stroom en de activering van de geïntegreerde gekleurde verlichting. De technologie en design zijn prachtig in een klein en makkelijk bedienbaar touchscreen gecombineerd. De eVitarium combineert ontspanning en energie in een harmonisch akkoord. 
www.gervi.be

Zeydon: Nieuwe online zwembadwinkel 
Sinds kort is de nieuwe Zeydon Webshop online te bereiken via shop.zeydon.be.
Deze shop kwam er mede op vraag van verschillende Zeydon zwembadeigenaars, die de Zeydon service waarderen en nu nog makkelijker de nodige producten voor het zwembad kunnen kopen. De verkoop van een zwembad stopt immers niet na de levering. Zeydon biedt een one-stop-shop met verkoop, plaatsing en afwerking, naverkoop en nu ook deze webshop. Het aangeboden gamma producten zal tegen volgende lente nog sterk uitgebreid worden. En uiteraard zijn ook andere zwembad eigenaars van harte welkom! 
www.zeydon.be

Kant-en-klaar Poolhouse vervolledigt zwemomgeving
LPW is pionier op het vlak van composiet monoblokzwembaden. De kwaliteit van de baden staat al sinds jaar en dag buiten kijf. Het bedrijf uit Aarschot pakt dit jaar uit met een nieuwigheid: naast kwalitatief uitstekende zwembaden nemen ze nu ook de zwembadomgeving onder handen via een kant-en-klaar poolhouse dat aan zowel de hoge technische als esthetische eisen van LPW voldoet. Het is een compact poolhouse dat is opgetrokken uit aluminium profielen, een houten vloer en houten wanden. Het perfect geïsoleerde gebouw omvat een technische ruimte, een kleedruimte en een overdekt terras. Het poolhouse is een standaardmodel, voorzien van alle bekabeling en aansluitpunten. Afhankelijk van smaak en mogelijkheden kunnen onze klanten ook opties kiezen zoals daar zijn: vensters en zonnepanelen op het dak. 
www.lpw.com

Natuurlijk vlokmiddel
De nieuwe DELPHIN Multiflock Bio is een natuurlijk vlokmiddel op basis van hernieuwbare grondstoffen. De ontwikkeling is gebaseerd op biopolymeren die koolhydraatbestanddelen in zijn structuur bevatten. Het product is volledig biologisch afbreekbaar. DELPHIN Multiflock Bio is geschikt voor gebruik in zwembaden en hot tubs en compatibel met alle ontsmettingsmethodes. In tegenstelling tot de traditionele vloeibare vlokmiddelen, kan het ook zonder problemen gebruikt worden in combinatie met filterpatronen. De vlokken hopen zich op tegen de wand van het filter, maar verstoppen de poriën niet en kunnen daardoor gemakkelijk worden weggespoeld. Bovendien verwijdert het vlokmiddel ook zware metalen en mangaan, die vaak leiden tot problemen, uit het water en worden ook de resten van zonnebrandolie verwijderd zodat de vorming van vette randen op de waterlijn voorkomen wordt. De jury van de Product Innovation Award “Golden Wave” van Europa’s grootste Pool & Spa Magazine “Schwimmbad & Sauna” was erg onder de indruk van DELPHIN Multiflock Bio en bekroonde het met de Golden Wave 2013 in de categorie Waterzuivering & Chemicals. 
www.aquatechno.be

ASTRAlPOOL wint op Piscina Award voor het meest innovatieve product  
De ASTRALPOOL Mac© van het Spaanse Fluidra SA ontving op Piscina in Barcelona de award voor het meest innovatieve product. De ASTRALPOOL Mac© controleert via zijn exclusieve Smart Managersoftware de fysische en chemische behandeling van een zwembad. Het stelt gebruikers in staat om alle poolinstellingen via een touchscreen display in te stellen uit te voeren. Het programma past zich aan alle omstandigheden (hoeveelheid water, aantal baders, omgeving en filtratietijden) om water, energie en chemische producten op te slaan. Het kan op afstand worden bediend via wifi met behulp van een smartphone of tablet. De prijs werd toegekend omdat het zowel bruikbaar is in privézwembaden als in grotere installaties.
www.astralpool.com