Muggenziften!

KRUIDEN EN PLANTEN DIE MUGGEN OP AFSTAND HOUDEN

Muggen hangen graag rond bij water. Dat is een vervelend voor iedereen die in alle rust van zijn zwembad of zwemvijver wilt genieten. Toch is het goed om aan de drang om naar pesticiden te grijpen te weerstaan. Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Ze maken dieren en planten ziek en kunnen het water en de lucht vervuilen. En dat is natuurlijk niet wenselijk als je ze in de buurt van het zwembad of de zwemvijver gebruikt.


Wist je dat er veel kruiden zijn die eigenschappen hebben die muggen afstoten? De smaken en geuren die wij zo lekker  vinden, vinden muggen in de meeste  gevallen net heel vies. Daarnaast is het  planten van kruiden rond je kuip een stuk minder risicovol dan het plaatsen  van anti-muggen struiken en bomen  zoals de walnoot. De diepe, sterke, houten wortels van deze boom kunnen namelijk ernstige schade toebrengen aan de kuip. Maar ook de vallende bladeren brengen vreselijk veel werk met  zich mee.

We lijsten even op dankzij welke planten je zonder ongewenste, zoemende bezoekers kan genieten van je tuin en zwembad. Naast hun nuttige werking zijn een aantal van deze planten ook eetbaar. Verwerk ze dus zeker in een gerecht of een drankje!

 

LEES MEER TIPS IN ZwembadenPlus magazine