EEN DUIK IN LUXE Laat je verbazen door de mooiste binnenbaden

Wil jij genieten van je eigen indoor-oase? Dan schotelen we je in dit artikel alvast een stevige portie inspiratie voor. Laat je onderdompelen in enkele van de mooiste privé-binnenbaden in België.

 

Beige beauty
KEMAQUA

In een statige villa in de groene rand van Brussel, bevindt zich een indrukwekkend binnenbad. De Waalse zwembadbouwer Kemaqua uit Mont-Saint-Guibert realiseerde het zwembad al in 2020. Maar door het gebruik van een hoogtechnologische zwembaduitrusting en een modern zwembaddesign is dit project vandaag nog steeds relevant. Het gaat om een relatief groot en diep binnenbad met afmetingen van 4 x 9 x 1,8 meter. De wanden en bodem zijn uitgevoerd in dubbel gewapend beton. Het wateroppervlak wordt afgedekt met een beweegbare bodem. Wanneer het zwembad opent, zakt de bodem langzaam naar beneden en wordt het zwembad letterlijk binnenstebuiten gekeerd. De wanden, bodem en boord zijn afgewerkt met keramische tegels Grés Céram in de zachte kleur beige claire. De tegels zijn groot, 60 x 120 cm, wat zorgt voor een luxueuze uitstraling. Via het waterbehandelingssysteem van Bayrol wordt er automatisch chloor toegevoegd aan het zwemwater, waardoor de eigenaar praktisch geen handmatig werk meer heeft. Verder zijn er twee ingebouwde luidsprekers van Hugo Lahme die voor de nodige sfeer- of rustgevende muziek zorgen. Wie een stevige work-out wilt kan zich uitleven met de TriVa tegenstroominstallatie van UWE. Het zwembad wordt volledig aangestuurd door domotica.

www.kemaqua.be

 

Jungle fever
DE COCK E&C

Ook wanneer je binnen met een beperkte ruimte zit, is het een goed idee om je zwembad af te dekken met een beweegbare bodem. Zo kan je wanneer het zwembad dicht is, de ruimte nog voor andere doeleinden gebruiken. Een beweegbare bodem maakt je ruimte polyvalent. Naast de beweegbare bodem springt ook de uitzonderlijke afwerking van dit zwembad in het oog. Op vraag van de klant werden de bodem, wanden en boord bedekt met steenstrips. Dat is geen vanzelfsprekende taak. Om de steenstrips als boordsteen te gebruiken, heeft de zwembadbouwer De Cock E&C zelfs een speciale constructiemethode bedacht voor de overhangende neus. Het resultaat mag gezien worden. De steenstrips geven het zwembad iets landelijk. Maar in combinatie met de wandbekleding in groene mozaïek en een overvloed aan exotische planten in de ruimte, waan je je bijna in het oerwoud. Met 6,22 op 2,65 meter is het zwembad niet bijzonder groot, desondanks is het wel 1,88 meter diep en kan je er eindeloos baantjes in trekken met de tegenstroominstallatie Fitstar Taifun. De automatische waterbehandeling van Dryden Aqua werkt via hydrolyse, wat zorgt voor zijdezacht zwemwater. En ook de lucht in de ruimte wordt automatisch behandeld met een Menerga-toestel dat zorgt voor ontvochtiging, ventilatie en verwarming.

www.de-cock.be

 

Oogstrelende abstractie
MY POOL

Je veranda inrichten als een ontspanningsruimte is niets nieuws onder de zon. Maar er een binnenzwembad in plaatsen van absolute topkwaliteit, hebben we op de redactie nog niet vaak gezien. Bovendien kan de uitgepuurde, minimalistische stijl onze harten meer dan bekoren. Dit binnenzwembad hoort bij een moderne villa in de ruime rand rond Roeselare. Het blauwe water, de witte ruimte, het groene grasperk … De constructie is door zwembadbouwer My Pool gereduceerd tot een absolute abstractie van het zwemgegeven. Onnodige tierlantijntjes vallen hier niet te bespeuren, maar vakmanschap des te meer. Je herkent het aan de kleine details zoals de hoeken van de overlooprand die in verstek zijn gezaagd. Maar ook aan grote zaken zoals de afwerking van de zwembadwanden en omliggende vloer met XXL keramische platen. Alle tegels zijn tussen de 80 x 80 cm en 160 x 320 cm groot. Hierdoor vallen er in het geheel (bijna) geen voegen te bespeuren wat natuurlijk bijdraagt aan het minimalistische concept. Ook noemenswaardig is de technische ruimte die hoogstaande technieken huist zoals een automatische waterbehandeling met zoutmembraan-elektrolyse, de dubbelwandige warmtewisselaar en een Duitse kwaliteitszwembadpomp van Speck Pumpen.

www.hugelierzwembaden.be

 

Authentieke droom
BIOPOOL

In Lichtervelde, op een landelijke paardenhoeve, wist men niet wat te doen met een oude schuur. Totdat het idee opborrelde om er een binnenzwembad in te installeren. Met het grootste respect voor de oude constructie liet de West-Vlaamse Zwembadbouwer Biopool er zijn deskundigheid op los. Het resultaat is een ultramodern overloopzwembad dat afgewerkt werd met uitzonderlijke tegels uit riviersteen. De natuurlijke kleurschakeringen in de tegels resoneren bijzonder goed met de landelijke omgeving. Om het plaatje compleet te maken, zijn deze tegels eveneens gebruikt om de bar af te werken. Door de gigantische raampartijen wordt het buitenleven naar binnen getrokken. Dit zorgt voor de weerspiegeling van de weilanden, bomen en struiken op het gladde wateroppervlak. Een ander opvallend element zijn de authentieke liggers en steunbalken die niet alleen het plafond dragen maar ook een grote rol spelen in het designconcept. Het zwembadwater wordt gezuiverd door het volautomatische Bio Plus-hydrolysesysteem ontwikkeld door de zwembadbouwer en naar eigen zeggen: “één van de meest vooruitstrevende waterbehandelingssystemen op de markt”. Dit zwembad is een prachtig voorbeeld van hoe moderniteit en authenticiteit hand in hand kunnen gaan. Het resultaat is een unieke ruimte, waarin je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Authenticiteit ten top!

www.biopool.be

 

Roman chic
MYPOOL

Dit pareltje van een binnenzwembad verschaft een huishouden in het landelijke Sint-Martens-Latem van de nodige luxe en vrijetijdsbesteding. Het gebogen plafond en de aardse tinten op de muren geven het geheel een Romeins/ Byzantijns gevoel. Dit wordt nog kracht bijgezet door de duizenden mozaïeksteentjes die gebruikt zijn om het zwembad langs de binnenkant af te werken. Het resultaat is een bijzonder weelderig en romantisch zwembad dat tot in het kleinste detail werd afgewerkt door zwembadbouwer My Pool. Een leuke toevoeging is de bouwkundige spa die in dezelfde stijl is opgetrokken. Hoewel het design je naar de tijden van weleer transporteert, is het zwembad uitgerust met een hoogstaande technische installatie. De waterbehandeling loopt via een Aguabel Agua Pure toestel dat zorgt voor desinfectie door middel van elektrolyse in een gesloten cel. Aan de ene kant van de cel (anode) wordt er een desinfecterend gas geproduceerd dat volledig in water oplosbaar is. Aan de andere kant van de cel (kathode) wordt er een alkalische oplossing geproduceerd om de pH-waarde op niveau te houden. Het resultaat is zacht, kristalhelder en heel erg zuiver water. Om verdamping te voorkomen wordt het zwembad ‘afgedekt’ met HeatCover, een product dat dienstdoet als een soort van vloeibare afdekking.

www.hugelierzwembaden.be

 

Genereus binnenbad
DE COCK E&C

Ook bij dit project in het Antwerpse Meerhout werd een oude schuur/hal op het terrein van een landelijke hoeve getransformeerd in een prachtige ontspanningsruimte met binnenzwembad. Zwembadbouwer De Cock E&C plaatste op meesterlijke wijze een waterpartij van maar liefst 12 lengtemeters én met een beweegbare bodem in deze ruimte. De beweegbare bodem is afgewerkt met smalle, grijs gevlamde keramische tegels (Marazzi Pietri di Vals) die ook de vloer in de rest van de ruimte en zelfs op het terras bedekken. Hierdoor krijg je niet alleen een gevoel van eenheid, maar wordt het zwembad volledig onzichtbaar wanneer het dicht is. De tegels zijn in lijn geplaatst met de lengte van het zwembad om de uitgestrektheid van de ruimte nog meer te benadrukken. Een ander element dat meteen in het oog springt, is het grote dakraam dat zich over de volledige lengte van het zwembad uitstrekt en op die manier daglicht naar binnen haalt. Voor een moderne look-and-feel is het plafond afgewerkt met houten latten met een open voeg, sporadisch ingevuld met ledverlichting. De ontvochtiger en luchtkwaliteitsregelaar van Menerga zijn aangesloten op de huiswarmtepomp en voorzien van gelakte inblaasroosters bij het dakraam en spleetroosters van marinekwaliteit bij de gewone ramen. Verder is ook de warmtewisselaar van het zwembad aangesloten op de huiswarmtepomp.

www.de-cock.be