Dankzij DAISY+ zwemmen in drinkwater

Pomaz brengt met Dryden Aqua Daisy+ een concept op de markt dat je zwembadwater van drinkwaterkwaliteit maakt. “Volledig chloorvrij mogen en willen we het niet noemen, maar de concentraties chloor zijn dankzij ons toestel nog slechts minimaal”, zegt marketing- en verkoopsdirecteur Marco Aarts.

“Maar om de meerwaarde van Daisy + uit te leggen, moeten we terug naar de ontwikkeling van Daisy. Zonder plus”, begint Marco Aarts. ”Daisy staat voor Dryden Aqua Integrated system en is door Pomaz al enkele jaren geleden met succes geïntroduceerd op de zwembadmarkt. “Het is een waterbehandelingsconcept waarbij we drie stappen bundelen om kristalhelder water te krijgen. We filteren het water met het AFM® filtermedium. Dit filtermedium is ontwikkeld op basis van gerecycled glas en beschikt over een aantal unieke filterende eigenschappen. Intussen biedt 95% van onze klanten AFM® standaard aan als filtermedium.”  

Minder chloor
Maar het blijft niet bij filteren alleen. AFM® werkt zeer goed onafhankelijk van andere producten.  “Maar we streven naar een optimale filtratie. Wat we uit het water filteren, hoeft niet geoxideerd te worden.

Daarom maken we tevens gebruik van het sterk coagulatie- en vlokmiddel APF. Dat zorgt ervoor dat kleine miniscule deeltjes vlokken tot grotere deeltjes. Het AFM®  filtert deze dan uit het water. Door APF te injecteren in een statische mixer voor het filter, bereiken we een filterrendement van 0,1 Micron.

Tot slot hebben we voor buitenbaden ACO ontwikkeld. Dit beschermt het chloor wat in het zwembad aanwezig is. Dankzij de vrije radicalen die gecreëerd worden, verhoogt ACO de oxidatiewaarde in het zwembadwater. Er is dus uiteindelijk minder chloor nodig om dezelfde oxidatie/waterbehandeling te bereiken.”  

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het volledige artikel in ZwembadenPLUS 2018 (te verkrijgen in Carrefour, Delhaize en de beter dagbladhandel)