ClimaWorld ®: De modernste technieken voor optimaal zwemplezier

De klant wist bijzonder goed wat hij wilde. In eerste instantie was dat een aanbouw aan de bestaande woning megt een tegenstroomzwembad dat zowel in de winter als in de zomer te gebruiken zou zijn. Grote, openklapbare ramen moesten een buitengevoel creëren. Omdat het gezin nog kleine kinderen telt was het gebruik van chloor als desinfectiemiddel geen optie. Als laatste vereiste moesten alle technieken van het zwembad én de ruimte volledig te bedienen zijn via het internet.

Met deze vragen was de klant bij ClimaWorld ® aan het juiste adres. Deze zwembadbouwer verkoopt immers geen zwembaden maar volledige concepten met alles erop en eraan, van coördinatie met de architect en het volledig uitwerken van de kelderstructuur voor het plaatsen van de Hydropool Aquatrainer swimspa tot de volledige studie en ontwerp van de luchtkwaliteit.

Gestart werd met de idee om voor een traditioneel zwembad met jetstream te kiezen. Na alle keuzes grondig te hebben doorgenomen, werd besloten om te gaan voor de Hydropool Self-Clean swimspa in antibacteriologisch acryl. De uiteindelijke zwemtest om het comfort uit te proberen en de fabrieksgaranties, de aangeboden waterbehandeling en de mogelijkheid steeds alle technieken te benaderen voor nazicht en onderhoud, waren de doorslaggevende argumenten. Temeer daar de klant al gerustgesteld was door de jarenlange ervaring van het bedrijf (actief sinds 1982), de talrijke referenties en de ISO certificatie.

3D visualisatie

Op voorhand werd het hele project, inclusief technieken, in 3D gevisualiseerd zodat de eindklant een duidelijk beeld had van wat te verwachten en voor geen verrassingen kwam te staan tijdens en na de bouw van dit project. De sturing van het geheel werd voorzien met het Mecodo ® SwimControl IoT sturing die de volledige bediening en regelmogelijkheden bevat en zowel lokaal als via het internet te bedienen valt zonder enige opslag aan data in de Cloud. De ledverlichting van de swimspa en van de aanbouwwoning zijn compatibel en vrij in te stellen om elke sfeer te kunnen oproepen.

Self-Clean

Reiniging gebeurt door de standaard ingebouwde Self-Clean filtratie met oppervlakteskimmer en het unieke aanzuigreinigingssysteem van de bodem dat enkel verkrijgbaar is op de Hydropool Self-Clean swimspa’s. De dubbelwandige microfilter garandeert kristalhelder water in je swimspa. Onderhoud is hierdoor herleid tot het absolute minimum. De afzonderlijke filterpomp zorgt voor het beste elektrisch rendement en het laagste verbruik. De kuip is speciaal gevormd zodoende geen terugslag effect te hebben zoals bij kleine zwembaden met tegenstroom. De verwarming die standaard elektrisch is, werd gezien de kostprijs van elektriciteit via een Belgaqua gekeurde dubbelwandige warmtewisselaar op de centrale verwarming geplaatst.

Waterperoxide

Het waterbehandelingssysteem is chloorloos en werkt via het mineraliseren van het water waarbij de Aquadiamante waterstofperoxide aanmaakt die vele malen effectiever ontsmet dan chloor. Daarbij is deze reukloos en laat na het oxideren geen residu’s na in het water. Zowel de klant als de mensen van ClimoWorld ® waren uitermate tevreden met dit totaal concept aangezien men alle modernste technieken had kunnen toepassen. Iets wat niet evident is.

ClimaWorld ®

Kalvekeetdijk 187
B - 8300 Knokke-Heist

T +32 (0) 50 62 84 87
[email protected]
www.climaworld.be