Biotop Living Pool

Dit bad is een BIOTOP Living Pool, een biologisch zwembad annex zwemvijver met een BIOTOP zuiveringsinstallatie. Men gebruikte een monoblok bad waarvan men de achterzijde verwijderde om een egale overloop te creëren. Die werd vervolgens aangemetseld in volle betonblokken om een lagergelegen filterzone te creëren. De overloop en de randstenen werden bekleed met ruwe Belgische hardsteen die op maat en deels ter plaatse gekapt werd. 

Een BIOTOP Living Pool is optisch een traditioneel zwembad maar wordt toch biologisch gereinigd. Het bad functioneert geheel zonder chloor of andere giftige chemicaliën en biedt toch het grootst mogelijke zwemplezier in glashelder water.
 

INTELLIGENTE COMBINATIE
De innovatie bestaat uit een intelligente combinatie van beproefde componenten van het zwemvijversysteem. De boogzeefskimmer en dompelpompput vormen samen de eerste waterkringloop, die tijdens het seizoen maar ongeveer acht uur per dag hoeft te werken. In de tweede kringloop stroomt het water vanuit het zwembad eerst door een biofilter, daarna door de PhosTec filter en uiteindelijk weer terug het zwembad in. De techniek is energiezuinig en vrijwel geluidloos. Het zwembekken zelf wordt gereinigd door de volautomatische zwembadrobot. Een volautomatisch roldek zorgt ervoor dat er weinig tot geen vuil in het water komt, dat de warmte van het water ’s nachts behouden blijft en dat er niemand onverhoeds in het water
kan vallen.

EIGEN REINIGING
Het natuurlijke water in zwemvijvers hoeft niet, zoals bij de traditionele zwembaden, voortdurend chemisch te worden gezuiverd en regelmatig te worden vervangen. Een zwemvijver reinigt zich geheel vanzelf. Net zoals in een natuurlijk meer zorgt nauwkeurig gekozen beplanting  in de  speciale regeneratiezone op een natuurlijke en biologische wijze voor zuiver en vitaal water. Om vervuiling van plantenresten uit het plantengedeelte te voorkomen, scheidt een muur onder water de zwemzone van de regeneratiezone. Ook al  is er een scheiding tussen deze  twee zones, een zwemvijver straalt altijd een vormgegeven en functionele eenheid uit. Er werd gezorgd voor een snelle stroming naar de skimmer/pompput en een trage stroming vanuit de plantenfilter om zodoende het natuurlijke leven zo min mogelijk te verstoren bij het zwemmen of door de overloop.

KUNSTZINNIG
De overloop en randstenen werden bekleed met ruwe Belgische hardsteen die op maat en deels ter plaatse gekapt werd. Het roldek is voorzien van een afstandsbediening. Voor een feeërieke verlichting zorgen 4 RGB-led lampen in het zwemgedeelte en een ledstrip onder de overloop. Het hardhouten terras maakt een perfecte overgang tussen het woonhuis en het zwembad. De afwerking van de randsteen is kunstzinnig glooiend en de randen zijn gekloven om het strakke van de monoblok weg te nemen en een natuurlijker effect te bekomen. Dit eco-zwembad/zwemvijver is het beste van de 2 werelden waarbij een verzorgd en onderhoudsvriendelijk zwembad gecombineerd wordt met de charme van een natuurlijke zwemvijver met biologisch en zuiver zwemplezier!

Zoek een verdeler in uw buurt via www.biotop-benelux.com.

 

BIOTOP Benelux bv
Tielsestraat 85
NL - 4043 JR Opheusden
[email protected]
www.biotop-benelux.com
www.eco-zwembad.be