Tien om te Zien

Verlangend kijken we uit naar de lentezon, net als naar de nieuwigheden die het zwembad zullen flankeren. Uit alle innovaties kozen we er ‘tien om te zien’, objecten die verrassen qua vorm en/of functie, vernieuwend zijn qua materiaal of voor dat instant gevoel van verwondering zorgen. Welke is jouw favoriet?

Goal!
Partijtje tafelvoetbal? Brusselse designer Alain Gilles ontwierp voor Debuchy by Toulet deze bijzondere ‘sjotterkestafel’ die de naam The Pure meekreeg. Het uitgepuurd design met Scandinavische knipoog spreekt meteen aan. En wat meer is: dit speelse designobject is ook verkrijgbaar in outdoormaterialen, waaronder massief teak- of Freijo hout en roestvrij staal voor de spelers en staven, waardoor de tafel gewoon naast het zwembad mag blijven staan.
www.alaingilles.com - www.debuchybytoulet.com


Standcabine x 5
Dutje doen in de schaduw? Het kan onder het dak van deze Ego Paris Cabines Gigognes die iets weg hebben van een typische strandcabine, opnieuw geïnterpreteerd en gerestyled om straks indruk te maken aan het zwembad. Bijzonder is dat deze overkapte zonnebedden – of eerder ‘schaduwbedden – verkrijgbaar zijn in vijf afmetingen en dat deze verschillende formaten ook nog eens netjes in elkaar passen. Ideaal voor bijvoorbeeld hotels die na het zomerseizoen de verschillende ‘cabines’ compacter willen stockeren. Design Dorothée Noirbent.
www.egoparis.com


 

Goldrush
Na het interieur laat nu ook het terras zich verleiden door de luxueuze glans van goud. Het Spaanse Vondom, bekend van zijn designmeubelen in polyethyleen, voegt namelijk twee nieuwe Premium kleuren toe aan het assortiment: goud en zilver. Deze metallic afwerkingen zijn verkrijgbaar op een aantal van Vondom’s iconische stoelen, zoals de modellen Africa, Wall Street en Delta, ontworpen door Eugeni Quitllet en Jorge Pensi.
www.vondom.com

 

Zitten, liggen én drijven
Het Belgische Mr Blue Sky kon al menig designminnend zwembadbezitter overtuigen met zijn drijvende lounger die zich net zo goed voelt op het water als aan land. Dit jaar wordt het aanbod uitgebreid met Joanne, een buitensofa waarvan het zitkussen eveneens in het zwembad kan gebruikt worden om al dobberend te genieten van de zon. Ook nu weer wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder kussenhoezen die perfect bestand zijn tegen chloor of zonnecrèmes. En het onderhoud? Gewoon in de wasmachine of met de hogedrukreiniger, zo simpel als dat.
www.mrbluesky.com

Wil je het vervolg ook lezen? Lees het volledige artikel in ZwembadenPLUS 2018 (te verkrijgen in Carrefour, Delhaize en de beter dagbladhandel)